Szombaton volt az Egészséges ebéd – Tavaszi ízek bűvöletében vegán főzőtanfolyam, amely nagy örömömre ismét szuper jól sikerült.

Mindenki serénykedett, kevert, hámozott-darabolt, kavart, főzött, kóstolt lelkesen és nagy-nagy kitartással. Őszinte elismerés illeti mindannyiukat, hogy ilyen kitartóan figyeltek, tanultak és kóstolták az új alapanyagokat és az elkészült ételeket is. Nálam ugyanis mindent meg kell kóstolni. Nincs mese 🙂 És olyan sincs, hogy valaki csak nézi, hogy a többiek dolgoznak… Így teljes az élmény és persze tapasztalat 🙂

Kitti, Orsi, Zsuzsa, és Zoli nagyon ügyesen segítettek a teljes menü elkészítésében. Jól bírták a “kiképzést” és lelkesen fogadták a rengeteg tudnivalót, amivel ezúttal sem spóroltam. Az új, de könnyen beszerezhető alapanyagokat is szívesen próbálták ki 🙂

Az egészséges ebéd – Tavaszi ízek bűvöletében főzőtanfolyam ezeket az ételeket készítettük el:

  • Tavaszi spárga leves
  • Rakott karfiol zöld salátával
  • Epres pohár desszert

Bár senki nem volt vegán, mindenki fontosnak tartotta, hogy kevesebb húst fogyasszon és változatosabban táplálkozzon. Hogy több zöldséget fogyasszon és megtanulja a növényi ételek elkészítéséhez szükséges új technikákat és az igazán finom vegán ételek elkészítésének fűszerezési módját, titkait-fortélyait.

A főzőtanfolyam célja megvalósult: egyszerű, bárki számára elkészíthető ételek születtek, amelyek nem csak finomak, de még egészségesek is. A csapat elégedett volt az ételekkel és elégedetten nyugtázta, hogy csak növényi alapanyagokból is lehet nagyon finom vegán ételeket készíteni.

Ezúttal is beszéltünk az egészséges életmódról, hogy ki miért szeretne egészségesebben élni, táplálkozni. Ezúttal is arra jutottunk, hogy nincs egyetlen “helyes út”. Szerintem az számít egészségesnek, ami az adott embert egészségessé teszi ill. egészségesen tartja (persze ez nem csak étel kérdése). Közös beszélgetésünk is ez támasztotta alá.

Valamennyien egészségesek vagy egészségesebbek szeretnénk lenni. Ezért hajlandóak vagyunk tenni, új dolgokat tanulni és kipróbálni. Az utunk mégse teljesen egyforma, hiszen mindannyian egyediek vagyunk. Eltérő háttérrel, eltérő tapasztalatokkal és vágyakkal.

A közös pontot ezúttal megtaláltuk: a finom és egyszerű ételek és a jó társaság szeretetét.

Egészséges ebéd főzőtanfolyam képekben:

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Ez a főzőtanfolyam is szuper hangulatban telt 🙂

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Készül a tavaszi spárga leves

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Készül a vegán rakott karfiol

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Lelkes segítőim szuper ügyesen előkészítenek és főznek 🙂

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Előkészítjük az epres desszertet

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Utolsó simítások a szuper finomra sikeredett desszerten 🙂

Egészséges ebéd: Tavaszi ízek bűvöletében vegán főzőtanfolyam

Utolsó simítások

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Végre eljött az ideje, hogy elfogyasszuk közösen az együtt elkészített ételeket 🙂

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

A rakott karfiol is nagyon jól sikerült 🙂

Egészséges ebéd - Vegán főzőtanfolyam: Tavaszi ízek bűvöletében

Az ebédet – mint mindig – szuper finom desszerttel koronáztuk meg 🙂

Köszönöm a résztvevőknek, hogy eljöttek és lelkesedésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen szuper jól sikerüljön ez a főzőtanfolyam is!

A heti stresszt is levezettük egy kis hagyma- és zöldségkaszabolással, egy kis beszélgetéssel, no és persze sok viccelődéssel és nevetéssel 🙂

Örültem, hogy ismét sikerült alapanyagokat, technikákat és új ízeket megismertetni a résztvevőkkel, és még jobban örülök, hogy nagyon ízlettek az ételek mindenkinek.

Következő főzőtanfolyam >>

Ha nem tudsz eljönni, ne bánkódj, hamarosan elérhető lesz a főzőtanfolyamok online verziója is!

ÚJ! Főzőtanfolyam ajándékba: Ajándékozz igazi élményt! >>

főzőtanfolyam ajándékutalvány