Vegán Sacher torta egészségesen, finomliszt és fehér cukor nélkül.
A vegán Sacher torta nem tartalmaz tojást, zselatint, glutént, tejet és más tejterméket sem. Így gluténérzékenyek, tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják!
Egy igazán egészséges, finom vegán Sacher torta recept.
Ha tej- vagy tojásérzékeny vendéged érkezik, akkor sem kell kétségbe esned, mert ezt a vegán Sacher tortát tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják.
Ez a vegán Sacher torta kissé eltér a megszokott Sacher tortától. Szerintem ez a verzió egészségesebb.
Lepd meg vele Te is a vendégeidet! Nálunk szülinapi torta lett ebből a finom vegán Sacher tortából 🙂
A másik nagy kedvencünk a vegán csokitorta, próbáld ki ezt is!
Vegán Sacher torta
Sütési hőfok: 180 fok
Sütési idő: 25 perc
Tortaforma mérete: 24 cm
Vegán Sacher torta hozzávalók
Piskóta hozzávalók
- 25 dkg Szafi Free karobos muffin/piskóta lisztkeverék
- 7 dkg eritrit
- 1,7 dl víz
- 5 ek olvasztott kókuszolaj
- 2 ek citromlé
Sárgabarackos réteg hozzávalók
- 50 dkg friss sárgabarack
- 2 ek agavé (datolya szirup, stb.)
- 3 ek kókuszreszelék
- 3 ek útifű maghéj
Csokoládébevonat hozzávalók
- 6 kocka min. 70%-os vegán étcsokoládé
Vegán Sacher torta elkészítése
Piskóta elkészítése
- A vegán kakaós piskótához kimérjük a hozzávalókat.
- Összekeverjük a vizet, a cukrot, a citromlevet, a kókuszzsírt és az egészet elkeverjük a lisztkeverékkel.
- A vegán kakaós piskótát az előzőleg kibélelt vagy kikent tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt a készre sütjük.
- A kész vegán piskótát rácson hagyjuk kihűlni.
- A friss sárgabarackot, a kókuszreszeléket és az agavét összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük az útifű maghéjat.
- A krémet a vegán Sacher tortára kenjük.
Vegán Sacher torta bevonása csokoládéval
- A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött, majd bevonjuk vele a vegán Sacher tortát.
- Ha szépen szeretnénk szeletelni, hagyjuk a Sacher tortát legalább egy éjszakán át pihenni.
Kedves Szilvi!
Köszönöm a receptet, elkészítettem, igaz őszibarack dzsemet főztem hozzá, mert nem kaptam sárgabarackot, és nem találtam diétás lekvárt Kanadában. Mindenkinek nagyon ízlett, szülinapi torta volt. A receptet le kellett fordítanom a vendégeknek. 🙂
Kedves Viki!
Nagyon szívesen 🙂
Örülök, hogy ekkora sikert arattál vele 🙂
Kedves Szilvi!
Az lenne a kérdésem, hogy az útifű maghéjat lehet helyettesíteni lenmagpehellyel?
Kedves Berni!
Az íze és az állaga miatt nem javasolnám.
Kedves Szilvi!
Kezdő vagyok még a tortakészítésben,ezért az lenne a kérdésem, hogy hány fokos sütőben süssem a piskótát?
Kedves Szilvi!
Kezdő vagyok még a tortakészítésben,ezért az lenne a kérdésem, hogy hány fokos sütőben süssem a piskótát?
Most látom:180 fok. Bocs
Semmi gond, jó sütést 🙂
Kedves Szilvi!
Én a kókuszreszeléket nem eszem meg. A dzsemhez csak chia magot adok, úgy jó lehet a torta?
Tanulom a vegán konyhát, 14 éves leányzóm “kényszerít” 😉 🙂
Előre is köszönöm válaszod!
Ildikó
Kedves Ildi! Chia maggal is jó lehet, de nem tudom, hogy ugyanolyan lesz-e az állaga, mert ezzel én még nem próbáltam. Sok sikert és kitartást a vegán konyhához, nagyon bele lehet jönni 🙂
Kedves Szilvi!
Szerinted zabliszttel is működik a recept? Lányom allergiás a tej,tojás,rozs,búza,kukoricára. Mi még most kezdünk diétázni, szóval nagyon kezdő vagyok. Köszönöm válaszod!
Kedves Éva! Sajnos nem, de jó hír, hogy a megadott lisztkeverék mindenmentes.