Vegán Sacher torta egészségesen, finomliszt és fehér cukor nélkül.

A vegán Sacher torta nem tartalmaz tojást, zselatint, tejet és más tejterméket sem. Így tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják!

Egy igazán csokoládés-kakaós, valóban egészséges, finom vegán Sacher torta recept. Ha szereted az igazán csokis sütiket, akkor ezt süti receptet is biztos imádni fogod 🙂

Ha tej- vagy tojásérzékeny vendéged érkezik, akkor sem kell kétségbe esned, mert ezt a vegán Sacher tortát tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják.

Ez a vegán Sacher torta kissé eltér a megszokott Sacher tortától. Szerintem ez a verzió egészségesebb, akár friss kajszibarackból is elkészítheted!

A megoldás pofonegyszerű, a siker garantált, ha ezt a pihe-puha vegán Sacher tortát sütöd meg.

Lepd meg vele Te is a vendégeidet! Nálunk szülinapi torta lett ebből a finom vegán Sacher tortából 🙂

Vegán Sacher torta hozzávalók

vegán sacher torta

Vegán Sacher torta piskóta hozzávalók

  • 12 dkg Graham-liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 12 dkg nyírfacukor (xilit)
  • 3 dkg kakaópor
  • 2,5-3 dl növényi tej (szója, zab-, rizstej, stb.)
  • 3 ek kókuszolaj
  • 1 sütőpor

Vegán Sacher torta sárgabarackos réteg hozzávalók

  • 1,5 kisüveg cukormentes kajszibarackdzsem (vagy kb. 50 dkg friss sárgabarack)
  • 2 ek agavé (datolya szirup, stb.)
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 3 ek útifű maghéj

Csokoládébevonat hozzávalók

  • 1 tábla min. 70%-os vegán étcsokoládé
  • 2 ek kókuszzsír

Vegán Sacher torta elkészítése

Vegán Sacher torta piskóta elkészítése

  1. A 24 cm-es tortaformát kibéleljük, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A vegán Sacher torta piskótájához kimérjük a hozzávalókat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport, a cukrot egy tálba mérjük és elkeverjük az egészet a növényi tejjel és a kókuszolajjal úgy, hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk.
  3. A vegán Sacher torta piskótáját a tortaformába öntjük, elegyengetjük és 35 perc alatt a készre sütjük.

Vegán Sacher torta sárga barackos réteg elkészítése

  1. A kajszibarackdzsemet (friss sárgabarackot, a kókuszreszeléket és az agavét összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük az útifű maghéjat.
  2. A krémet a vegán Sacher tortára kenjük, majd megvárjuk, hogy megszilárduljon.

Vegán Sacher torta bevonása csokoládéval

  1. A csokoládét a kókuszzsírral felolvasztjuk gőz fölött, majd bevonjuk vele a vegán Sacher tortát.
  2. Ha szépen szeretnénk szeletelni, hagyjuk a Sacher tortát legalább egy éjszakán át pihenni.