Ezt a vegán Sacher tortát 2 verzióban is elkészítheted:

  1. Gluténmentes vegán Sacher torta: nem tartalmaz tojást, zselatint, glutént, tejet és más tejterméket sem. Így gluténérzékenyek, tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják!
  2. Vegán Sacher torta: lisztet (glutént) tartalmaz, viszont nem tartalmaz tojást, zselatint, glutént, tejet és más tejterméket sem.

Lepd meg vele Te is a vendégeidet! Nálunk szülinapi torta lett ebből a finom vegán Sacher tortából 🙂

A másik nagy kedvencünk a vegán csokitorta, próbáld ki ezt is!

Vegán Sacher torta

Sütési hőfok: 180 fok
Sütési idő: 25 perc
Tortaforma mérete: 24 cm

Vegán Sacher torta hozzávalók

Sárgabarackos réteg hozzávalók

  • 50 dkg friss sárgabarack
  • 2 ek agavé (datolya szirup, stb.)
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 3 ek útifű maghéj

Csokoládébevonat hozzávalók

  • 6 kocka min. 70%-os vegán étcsokoládé

vegán sacher torta

Vegán Sacher torta elkészítése

  1. Gluténmentes vegán kakaós piskóta elkészítése ITT >>
  2. Vegán kakaós piskóta (tej- és tojásmentes) ITT >>
  3. A friss sárgabarackot, a kókuszreszeléket és az agavét összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük az útifű maghéjat.
  4. A krémet a vegán Sacher tortára kenjük.

Vegán Sacher torta bevonása csokoládéval

  1. A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött, majd bevonjuk vele a vegán Sacher tortát.
  2. Ha szépen szeretnénk szeletelni, hagyjuk a Sacher tortát legalább egy éjszakán át pihenni.