Ez az édes kelt tészta recept tojás nélkül készül!

Édes kelt tészta tojás nélkül – Mert így is lehetséges!

Tojás nélkül is készíthetünk finom, édes kelt tésztát. Sőt a tejet is növényire cserélhetjük, ha szeretnénk. Semmi ördöngösség, a tésztánk ettől még ugyanúgy megkel 🙂

A lisztet érdemes átszitálni, hogy a szemcséi szépen elváljanak egymástól, az összetevők pedig legyenek szobahőmérsékletűek.

Nekem ez a recept különösen bevált, remélem, Te is örömödet leled benne 🙂

Tojás nélküli édes kelt tészta hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg növényi vaj/margarin
  • 2 dl tej/növényi tej
  • 10 dkg nádcukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • csipet só

Tojás nélküli édes kelt tészta elkészítése

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
  2. Egy nagyobb tálba mérjük az előzőleg átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót.
  3. Mélyedést készítünk a liszt közepébe, beleöntjük a tejet, összegyúrjuk, végül a lágy zsiradékot is beledolgozzuk a tésztába.
  4. Lágyabb, nem túl kemény tésztát gyúrunk.
  5. Az édes kelt tésztát letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.