Ez a szuper gyümölcsfagyi recept nem csak végtelenül egyszerű, de nagyon finom és még egészséges is.

Tényleg egészséges, ugyanis 100% gyümölcsből áll: ebben a fagyiban nincs se cukor, se tejszín. Furcsán hangzik, de így is krémes az állaga.

Amit még nagyon kedvelek ebben az egyszerű nyári desszertben, hogy fagylaltkészítő gép sem kell hozzá. És ráadásul végtelenül sok variációban el lehet készíteni.

Hogy akkor mi kell ehhez a házi fagyihoz? Igazán nem sok minden, valószínűleg lesz neked is otthon minden. Ha pedig nem, akkor a gyümölcsöket biztosan egyszerűen be tudod szerezni.

Gyümölcsfagyi recept

Mennyiség: kb. 8 gömb

Gyümölcsfagyi hozzávalók

  • 2 banán
  • 15 dkg fekete ribizli / áfonya / erdei gyümölcs / meggy stb.
  • csipet fahéj

Gyümölcsfagyi elkészítése

  1. Vágd a banánt vékony karikákra és tedd egy folpackkal bélelt tálcára.
  2. A fekete ribizlit (vagy azt a gyümölcsöt amit választasz) tisztítsd meg és tedd szintén a tálcára. Ha mirelit gyümölccsel készíted, akkor ezt a lépést hagyd ki.
  3. Tedd a gyümölcsöt/gyümölcsöket a mélyhűtőbe. Nagyjából 3-4 óra kell, hogy átfagyjanak a banánszeletek, de akár már előző nap is előkészítheted a gyümölcsfagyit.
  4. A fagyott gyümölcsöket tedd késes aprítóba, szórd meg pici fahéjjal és aprítsd addig, amíg krémes állagú fagyit nem kapsz.
  5. Ezzel készen is vagy, szedheted is fagyikelyhekbe és fogyaszthatjátok ezt a mennyei és egészséges gyümölcsfagyit 🙂