Ez a szuper marokkói narancsos-mandulás édes kuszkusz szuper választás, ha egy egyszerűen elkészíthető, de azért különleges édességre vágysz.

Látni fogod, hogy a kuszkusz édesen is nagyon finom, nem csak köretnek.

A narancsos-mandulás édes kuszkusz elkészítését lejjebb görgetve videón is megnézheted.

Narancsos-mandulás édes kuszkusz

Mennyiség: 4 adag

narancsos mandulás édes kuszkusz

Narancsos-mandulás édes kuszkusz hozzávalók

  • 25 dkg kuszkusz
  • 2,5 dl rizstej
  • 1 dl friss narancslé
  • 3 ek nádcukor
  • 1 fahéjrúd
  • 1-2 ek kandírozott narancs
  • 4 ek szeletelt mandula
  • 10 dkg vegán vaj
  • csipet só

Narancsos-mandulás édes kuszkusz elkészítése

  1. A fahéjrudat főzzük a rizstejben legalább 5 percig. Adjuk hozzá a narancslevet, a kandírozott narancsot, a nádcukrot és a csipet sót.
  2. A forró narancsos rizstejet öntsük a kuszkuszra (kuszkusz elkészítését itt találod).
  3. Keverjük el és várjuk meg, míg magába szívja a rizstejet. Ezután keverjük hozzá az olvasztott vajat.
  4. Szervírozzuk kisebb tálkákba, szórjuk meg szeletelt mandulával és díszítsük fahéjjal, naranccsal és mentalevéllel.

Narancsos-mandulás édes kuszkusz elkészítése – Videó

Ha beleszeretsz ebbe a finomságba, sok más finom és egészséges marokkói étel elkészítését tanulhatod meg csoportos marokkói főzőtanfolyamunkon vagy online marokkói főzőtanfolyamunkon.

Jó étvágyat ehhez a finom marokkói ételhez!