Ez a szuper marokkói narancsos-mandulás édes kuszkusz szuper választás, ha egy egyszerűen elkészíthető, de azért különleges édességre vágysz.
Látni fogod, hogy a kuszkusz édesen is nagyon finom, nem csak köretnek.
A narancsos-mandulás édes kuszkusz elkészítését lejjebb görgetve videón is megnézheted.
Narancsos-mandulás édes kuszkusz
Mennyiség: 4 adag
Narancsos-mandulás édes kuszkusz hozzávalók
- 25 dkg kuszkusz
- 2,5 dl rizstej
- 1 dl friss narancslé
- 3 ek nádcukor
- 1 fahéjrúd
- 1-2 ek kandírozott narancs
- 4 ek szeletelt mandula
- 10 dkg vegán vaj
- csipet só
Narancsos-mandulás édes kuszkusz elkészítése
- A fahéjrudat főzzük a rizstejben legalább 5 percig. Adjuk hozzá a narancslevet, a kandírozott narancsot, a nádcukrot és a csipet sót.
- A forró narancsos rizstejet öntsük a kuszkuszra (kuszkusz elkészítését itt találod).
- Keverjük el és várjuk meg, míg magába szívja a rizstejet. Ezután keverjük hozzá az olvasztott vajat.
- Szervírozzuk kisebb tálkákba, szórjuk meg szeletelt mandulával és díszítsük fahéjjal, naranccsal és mentalevéllel.