Ezt a vegán Raffaello nem csak finom, de még cukormentes is.

Azon gondolkodtam, hogyan is lehetne a Raffaello golyót kicsit másként, kicsit egészségesebben újra alkotni. Mivel az átalakítás jól sikerült és nem csak egészségesebb ez a kókuszos finomság, hanem finom is, ajánlom neked is elkészítésre 🙂

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ez a vegán desszert 🙂

Sőt még ajándéknak is kiváló ez a vegán Raffaello golyó.

Vegán Raffaello

Mennyiség: 20-25 db

Vegan Raffello golyó

Vegán Raffello hozzávalók

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 15 dkg kókuszreszelék + egy kevés a hempergetéshez
  • 10 dkg zabkorpa
  • 2 dl kókuszkrém (Cocomas)
  • 1 ek útifű maghéj
  • 6-10 db cukormentes datolya
  • Ha szeretnéd: egész mandulaszemek

Vegán Raffaello elkészítése

  1. A vegán Raffaello golyóhoz áztasd be a datolyákat kevés vízben, ha szükséges. Ha puhák, akkor csak öntünk rájuk egy kis vizet és botmixerrel pürésítjük.
  2. Add hozzá a kókuszkrémet, a zabkorpát, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet.
  3. Annyi vizet adj hozzá, hogy botmixerrel kicsit simábbra tudd keverni. Nekem összesen kb. 2 dl víz fogyott el.
  4. Ha nem elég édes a Raffaello golyó tésztája, akkor édesítsd még agavé sziruppal vagy nyírfacukorral, stb.
  5. Végül az útifűmaghéjat is keverd a Raffaellóhoz.
  6. Pihentesd két óráig hűtőben, majd formázz golyókat a kókuszos masszából. Ha szeretnéd, akkor egy-egy mandulát is elrejthetsz a golyók közepében.
  7. Forgasd a vegán Raffaello golyókat kókuszreszelékbe és már eheted is. Vagy már rakhatod is az ajándékdobozba!