Ezt a vegán Raffaello nem csak finom, de még cukormentes is.
Azon gondolkodtam, hogyan is lehetne a Raffaello golyót kicsit másként, kicsit egészségesebben újra alkotni. Mivel az átalakítás jól sikerült és nem csak egészségesebb ez a kókuszos finomság, hanem finom is, ajánlom neked is elkészítésre 🙂
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ez a vegán desszert 🙂
Sőt még ajándéknak is kiváló ez a vegán Raffaello golyó.
Vegán Raffaello
Mennyiség: 20-25 db
Vegán Raffello hozzávalók
- 5 dkg kókuszliszt
- 15 dkg kókuszreszelék + egy kevés a hempergetéshez
- 10 dkg zabkorpa
- 2 dl kókuszkrém (Cocomas)
- 1 ek útifű maghéj
- 6-10 db cukormentes datolya
- Ha szeretnéd: egész mandulaszemek
Vegán Raffaello elkészítése
- A vegán Raffaello golyóhoz áztasd be a datolyákat kevés vízben, ha szükséges. Ha puhák, akkor csak öntünk rájuk egy kis vizet és botmixerrel pürésítjük.
- Add hozzá a kókuszkrémet, a zabkorpát, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet.
- Annyi vizet adj hozzá, hogy botmixerrel kicsit simábbra tudd keverni. Nekem összesen kb. 2 dl víz fogyott el.
- Ha nem elég édes a Raffaello golyó tésztája, akkor édesítsd még agavé sziruppal vagy nyírfacukorral, stb.
- Végül az útifűmaghéjat is keverd a Raffaellóhoz.
- Pihentesd két óráig hűtőben, majd formázz golyókat a kókuszos masszából. Ha szeretnéd, akkor egy-egy mandulát is elrejthetsz a golyók közepében.
- Forgasd a vegán Raffaello golyókat kókuszreszelékbe és már eheted is. Vagy már rakhatod is az ajándékdobozba!