Tudtad, hogy a kuszkusz édesen is mennyei finom? Köretnek már lehet, hogy többször elkészítetted, mi lenne, ha most az édes kuszkuszt is kipróbálnád?

A kuszkusz elkészítése szuper egyszerű, nem kell főzni, csupán forró vízzel leönteni.

Ha édesen készíted, akkor azért még szükséged lesz még néhány hozzávalóra, hogy igazi desszertet varázsolj a kuszkuszból 🙂

Nézzük is az édes kuszkusz alap receptjét és elkészítését!

Édes kuszkusz

Mennyiség: 4 adag

Édes kuszkusz hozzávalók

  • 25 dkg kuszkusz
  • 3 ek nádcukor
  • 3 ek mazsola (vagy más aszalt gyümölcs)
  • 3 dl forró víz
  • 10 dkg vaj (hagyományos vagy vegán vaj)
  • 1/2 tk őrölt fahéj

Édes kuszkusz elkészítése

  1. Készítsd el a kuszkuszt: Keverd össze a cukorral és a forró vízzel (kuszkusz elkészítését itt találod), majd add hozzá a mazsolát is.
  2. Keverd hozzá az olvasztott vajat, majd takard le és hagyd kb. 10 percig állni.
  3. Az elkészült édes kuszkuszt lazítsd fel villával és szedd szép poharakba.
  4. Tálaláskor szórd meg az édes kuszkusz tetejét egy kis fahéjjal.

Kuszkusz édesen – Mit tehetsz még az édes kuszkuszba?

  • Magokat: dió, mogyoró, pisztácia nyersen vagy pirítva
  • Friss gyümölcsöket – Bármilyen szezonálist érdemes kipróbálnod.
  • Aszalt gyümölcsöket – Aszalt barack, aszalt szilva, aszalt meggy vagy amit még nagyon szeretsz, beleteheted.

Jó étvágyat ehhez a finom édes kuszkuszhoz!

TIPP:

Ha szeretnél egy különleges marokkói desszertet elkészíteni, akkor próbáld ki ezt a mennyei finom narancsos-mandulás édes kuszkuszt is!