Tudtad, hogy a kuszkusz édesen is mennyei finom? Köretnek már lehet, hogy többször elkészítetted, mi lenne, ha most az édes kuszkuszt is kipróbálnád?
A kuszkusz elkészítése szuper egyszerű, nem kell főzni, csupán forró vízzel leönteni.
Ha édesen készíted, akkor azért még szükséged lesz még néhány hozzávalóra, hogy igazi desszertet varázsolj a kuszkuszból 🙂
Nézzük is az édes kuszkusz alap receptjét és elkészítését!
Édes kuszkusz
Mennyiség: 4 adag
Édes kuszkusz hozzávalók
- 25 dkg kuszkusz
- 3 ek nádcukor
- 3 ek mazsola (vagy más aszalt gyümölcs)
- 3 dl forró víz
- 10 dkg vaj (hagyományos vagy vegán vaj)
- 1/2 tk őrölt fahéj
Édes kuszkusz elkészítése
- Készítsd el a kuszkuszt: Keverd össze a cukorral és a forró vízzel (kuszkusz elkészítését itt találod), majd add hozzá a mazsolát is.
- Keverd hozzá az olvasztott vajat, majd takard le és hagyd kb. 10 percig állni.
- Az elkészült édes kuszkuszt lazítsd fel villával és szedd szép poharakba.
- Tálaláskor szórd meg az édes kuszkusz tetejét egy kis fahéjjal.
Kuszkusz édesen – Mit tehetsz még az édes kuszkuszba?
- Magokat: dió, mogyoró, pisztácia nyersen vagy pirítva
- Friss gyümölcsöket – Bármilyen szezonálist érdemes kipróbálnod.
- Aszalt gyümölcsöket – Aszalt barack, aszalt szilva, aszalt meggy vagy amit még nagyon szeretsz, beleteheted.
Jó étvágyat ehhez a finom édes kuszkuszhoz!
TIPP:
Ha szeretnél egy különleges marokkói desszertet elkészíteni, akkor próbáld ki ezt a mennyei finom narancsos-mandulás édes kuszkuszt is!