Készítettél már kókuszgolyót zabpehelyből? Bármi is legyen a válaszod, ezt a kekszmentes kókuszgolyó receptet érdemes kipróbálnod!

Ez a kókuszgolyó az alapanyagoknak köszönhetően sokkal egészségesebb, mint az eredeti cukros-kekszes kókuszgolyó: van benne alma, meggy és zabpehely. Igazi finomság.

Zabpelyhes kókuszgolyó meggyel hozzávalók

  • 2 közepes édes alma lereszelve
  • 1/2 kisüveg meggylekvár
  • egész meggyszemek
  • 20 dkg lágy (apró szemű) zabpehely
  • 8+4 dkg kókuszreszelék
  • 4 ek zabkorpa
  • 2 ek kakaópor
  • 1 mk fahéj

Zabpelyhes kókuszgolyó meggyel készítése

  1. A zabpelyhes kókuszgolyóhoz először reszeld az almát.
  2. Dolgozd össze a zabpehellyel és a többi hozzávalóval.
  3. Botmixerrel dolgozd simább állagúra a kókuszgolyó tésztáját.
  4. Keverd át jól a tésztát, kóstold meg, hogy elég édes-e számodra (Ha édesebben szeretnéd, adhatsz hozzá mézet, agavét, steviat, porcukrot).
  5. Tedd a zabpelyhes kókuszgolyót néhány órára a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Ha száraznak találod, gyúrj még hozzá lekvárt.
  6. Vizes kézzel formázd meg golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy meggyet rejtesz, majd hempergesd meg a kókuszgolyókat jól a kókuszreszelékben (4 dkg).

Még több kókuszgolyó zabpehelyből receptet itt találsz.