Készítettél már kókuszgolyót zabpehelyből? Bármi is legyen a válaszod, ezt a kekszmentes kókuszgolyó receptet érdemes kipróbálnod!
Ez a kókuszgolyó az alapanyagoknak köszönhetően sokkal egészségesebb, mint az eredeti cukros-kekszes kókuszgolyó: van benne alma, meggy és zabpehely. Igazi finomság.
Zabpelyhes kókuszgolyó meggyel hozzávalók
- 2 közepes édes alma lereszelve
- 1/2 kisüveg meggylekvár
- egész meggyszemek
- 20 dkg lágy (apró szemű) zabpehely
- 8+4 dkg kókuszreszelék
- 4 ek zabkorpa
- 2 ek kakaópor
- 1 mk fahéj
Zabpelyhes kókuszgolyó meggyel készítése
- A zabpelyhes kókuszgolyóhoz először reszeld az almát.
- Dolgozd össze a zabpehellyel és a többi hozzávalóval.
- Botmixerrel dolgozd simább állagúra a kókuszgolyó tésztáját.
- Keverd át jól a tésztát, kóstold meg, hogy elég édes-e számodra (Ha édesebben szeretnéd, adhatsz hozzá mézet, agavét, steviat, porcukrot).
- Tedd a zabpelyhes kókuszgolyót néhány órára a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Ha száraznak találod, gyúrj még hozzá lekvárt.
- Vizes kézzel formázd meg golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy meggyet rejtesz, majd hempergesd meg a kókuszgolyókat jól a kókuszreszelékben (4 dkg).
Még több kókuszgolyó zabpehelyből receptet itt találsz.