Ez a mutatós és nagyon finom epres túrókrém mindössze 10 perc alatt elkészíthető!
Ha valami édesre vágysz, de ügyelsz a vonalaidra és nem szeretnél cukormérgezést kapni, akkor a házi krémtúró sokkal jobb választás, mint a bolti vaníliás krémtúró. Az utóbbi ugye garantált cukormérgezés…
Nem beszélve a sok furcsa adalékanyagról. Egyszer olvasd el a krémtúró csomagolásán az összetevőket, megéri. Hátha végleg elmegy tőle a kedved, hehehe 🙂
Ha már túl vagy a szörnyülködésen vagy ne adj isten az összetevők alapos tanulmányozása után fellocsoltak a boltban, akkor biztos tudod mi a megoldás a krémtúró ügyében 🙂 10 perced biztos van, hogy elkészítsd 😉
Ennek az epres krémtúrónak meg egyébként se lehet ellenállni.
Kész van már? Milyen? Ugye hogy sokkal finomabb, mint a bolti?
Epres túrókrém hozzávalók
- 25 dkg túró
- 2-3 dl natúr joghurt
- 15-20 dkg eper
- stevia /méz / nádcukor vagy eritrit
- vanília
- mentalevél a díszítéshez
Epres túrókrém elkészítése
- Az eperből tégy félre pár egészet díszítés gyanánt. A maradék eper egyik felét vágd fel apródarabokra, a másik felét pedig pürésítsd.
- Keverd el túrót a joghurttal és édesítsd kedved szerint steviával, mézzel, nádcukorral, nyírfacukorral vagy más természetes édesítőszerrel. Ha szereted, mehet bele egy kis vanília is.
- A felvágott epret szórd a fagyipohár (Ismerős a szocreál fagyikehely a képen? Ki gondolta volna, hogy még jó lesz valamire…) vagy kompótos aljára, szedd rá a túrókrémet, majd öntsd nyakon az eperpürével.
- Díszíts az epres túrókrém tetejét a félretett eperrel és mentával.
- Ha nagyon dőzsölni akarsz, csorgass még egy kis mézet a krémtúró tetejére.
- Végül pedig fogyaszd el jó étvággyal az eper túrókrémedet 🙂
Tippek – Ha valódi-valódi epres túrókrémre vágysz
Igen, még a valódi epres túrókrém is tovább fokozható 🙂
- Ha valóban valódi krémtúrót szeretnél, akkor megbízható forrásból származó házi túróból és joghurtból készítsd. A bolti túró és joghurt ugyanis minőségileg szintén szörnyűséges, nem beszélve nem beszélve a nagyüzemi tejtermelés állatkínzó voltáról.
- Persze a házi tejtermékek azért zsírosabbak, ezért ügyelj az elfogyasztott mennyiségre! Cserébe viszont az elkészítésük módja miatt jóval egészségesebbek. Sajnos a zsírszegény tejtermékekkel hosszútávon rosszabbul is járhatsz. Szóval Te döntesz 🙂
Kedves Szilvi!
Kipróbáltam ezt is. Szuper lett! Ajánlom mindenkinek! (Úgyis itt az eperszezon:-)) )
Erika
Kedves Erika!
Örülök, hogy ízlett és köszi, hogy meg is írtad 🙂