Ez a mutatós és nagyon finom epres túrókrém mindössze 10 perc alatt elkészíthető!

Ha valami édesre vágysz, de ügyelsz a vonalaidra és nem szeretnél cukormérgezést kapni, akkor a házi krémtúró sokkal jobb választás, mint a bolti vaníliás krémtúró. Az utóbbi ugye garantált cukormérgezés…

Nem beszélve a sok furcsa adalékanyagról. Egyszer olvasd el a krémtúró csomagolásán az összetevőket, megéri. Hátha végleg elmegy tőle a kedved, hehehe 🙂

Ha már túl vagy a szörnyülködésen vagy ne adj isten az összetevők alapos tanulmányozása után fellocsoltak a boltban, akkor biztos tudod mi a megoldás a krémtúró ügyében 🙂 10 perced biztos van, hogy elkészítsd 😉

Ennek az epres krémtúrónak meg egyébként se lehet ellenállni.

Kész van már? Milyen? Ugye hogy sokkal finomabb, mint a bolti?

Epres túrókrém hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2-3 dl natúr joghurt
  • 15-20 dkg eper
  • stevia /méz / nádcukor vagy eritrit
  • vanília
  • mentalevél a díszítéshez

epres túrókrém

Epres túrókrém elkészítése

  1. Az eperből tégy félre pár egészet díszítés gyanánt. A maradék eper egyik felét vágd fel apródarabokra, a másik felét pedig pürésítsd.
  2. Keverd el túrót a joghurttal és édesítsd kedved szerint steviával, mézzel, nádcukorral, nyírfacukorral vagy más természetes édesítőszerrel. Ha szereted, mehet bele egy kis vanília is.
  3. A felvágott epret szórd a fagyipohár (Ismerős a szocreál fagyikehely a képen? Ki gondolta volna, hogy még jó lesz valamire…) vagy kompótos aljára, szedd rá a túrókrémet, majd öntsd nyakon az eperpürével.
  4. Díszíts az epres túrókrém tetejét a félretett eperrel és mentával.
  5. Ha nagyon dőzsölni akarsz, csorgass még egy kis mézet a krémtúró tetejére.
  6. Végül pedig fogyaszd el jó étvággyal az eper túrókrémedet 🙂

Tippek – Ha valódi-valódi epres túrókrémre vágysz

Igen, még a valódi epres túrókrém is tovább fokozható 🙂

  • Ha valóban valódi krémtúrót szeretnél, akkor megbízható forrásból származó házi túróból és joghurtból készítsd. A bolti túró és joghurt ugyanis minőségileg szintén szörnyűséges, nem beszélve nem beszélve a nagyüzemi tejtermelés állatkínzó voltáról.
  • Persze a házi tejtermékek azért zsírosabbak, ezért ügyelj az elfogyasztott mennyiségre! Cserébe viszont az elkészítésük módja miatt jóval egészségesebbek. Sajnos a zsírszegény tejtermékekkel hosszútávon rosszabbul is járhatsz. Szóval Te döntesz 🙂