Ez a nagyon mutatós és mennyei finom karácsonyfa süti a karácsonyi asztal valódi dísze.
Mivel ennek a fenyőfa sütinek az elkészítése egyszerű és gyors, kezdő konyhatündérként is belevághatsz. De akkor is érdemes, ha viszonylag kevés időd van valami igazán mutatós és finom sütivel előrukkolni. A vendégek egész biztosan imádni fogják.
A tésztából valamennyi ki fog maradni, de ebből is készítünk egy szuper finom vendégváró finomságot 🙂
Ehhez a karácsonyfa alakú sütihez videót is találsz lentebb 🙂
Karácsonyfa süti
- Sütési hőfok: 200 fok
- Sütési idő: 20 perc
- Mennyiség: 1 db fenyőfa süti + 1 tepsi sós csavart rúd
Karácsonyfa süti hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta (kb. 550 g)
- 1 kisüveg zöld pesztó/bazsalikomos pesztó (kb. 200 g)
- 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- szójatej/tej
- szezámmag
Karácsonyfa süti elkészítés
- A karácsonyfa süti töltelékéhez keverd össze a pesztót és a zsemlemorzsát.
- Vágd ki a fát a leveles tésztából, kend meg a pesztóval és formázd meg úgy, ahogy a lenti videón látod.
- Kend meg a fenyőfa süti tetejét a tejjel, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt.
- A megmaradt tésztát szintén kend meg a pesztóval, vágd csíkokra, csavard meg és helyezd egy másik tepsire őket. Kend meg a tetejüket a tejjel, szórd meg egy kis szezámmaggal, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt.