Ez a nagyon mutatós és mennyei finom karácsonyfa süti a karácsonyi asztal valódi dísze.

Mivel ennek a fenyőfa sütinek az elkészítése egyszerű és gyors, kezdő konyhatündérként is belevághatsz. De akkor is érdemes, ha viszonylag kevés időd van valami igazán mutatós és finom sütivel előrukkolni. A vendégek egész biztosan imádni fogják.

A tésztából valamennyi ki fog maradni, de ebből is készítünk egy szuper finom vendégváró finomságot 🙂

Ehhez a karácsonyfa alakú sütihez videót is találsz lentebb 🙂

Karácsonyfa süti

  • Sütési hőfok: 200 fok
  • Sütési idő: 20 perc
  • Mennyiség: 1 db fenyőfa süti + 1 tepsi sós csavart rúd

Mennyei karácsonyfa süti

Karácsonyfa süti hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta (kb. 550 g)
  • 1 kisüveg zöld pesztó/bazsalikomos pesztó (kb. 200 g)
  • 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • szójatej/tej
  • szezámmag

Karácsonyfa süti elkészítés

  1. A karácsonyfa süti töltelékéhez keverd össze a pesztót és a zsemlemorzsát.
  2. Vágd ki a fát a leveles tésztából, kend meg a pesztóval és formázd meg úgy, ahogy a lenti videón látod.
  3. Kend meg a fenyőfa süti tetejét a tejjel, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt.
  4. A megmaradt tésztát szintén kend meg a pesztóval, vágd csíkokra, csavard meg és helyezd egy másik tepsire őket. Kend meg a tetejüket a tejjel, szórd meg egy kis szezámmaggal, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt.

Karácsonyfa süti elkészítése – Videó