Ez a nagyon mutatós és mennyei finom vegán karácsonyfa süti csokis-mogyorós-kókuszos töltelékkel a karácsonyi asztal valódi dísze.
Mivel ennek a fenyőfa sütinek az elkészítése egyszerű és gyors, kezdő konyhatündérként is belevághatsz. De akkor is érdemes, ha viszonylag kevés időd van valami igazán mutatós és finom sütivel előrukkolni. A vendégek egész biztosan imádni fogják.
A tésztából csak kevés ki fog maradni, de ebből is készítünk egy szuper finom vendégváró finomságot 🙂
Ehhez a karácsonyfa alakú sütihez videót is találsz lentebb 🙂
Vegán karácsonyfa süti
- Sütési hőfok: 200 fok
- Sütési idő: 20 perc
- Mennyiség: 1 db fenyőfa süti + 1 tepsi karácsonyi sütinyalóka
Vegán karácsonyfa süti hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (275 g, vegán)
- 60 g + 20-30 g étcsokoládé (vegán)
- 3 ek kókuszreszelék
- 2-3 ek apróra vágott pirított mogyoró
- szójatej
Vegán karácsonyfa süti elkészítés
- Vágd ki a karácsonyfát a leveles tésztából, szórd meg a durvára vágott étcsokoládéval (60 g), egy kis kókusszal és mogyoróval, és formázd meg úgy, ahogy a lenti videón látod.
- Kend meg a fenyőfa süti tetejét a szójatejjel, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt.
- A megmaradt tésztát vágd háromszögekre (ld. videó), majd töltsd meg őket úgy, ahogy a videón látod. Kend meg a tetejüket a szójatejjel, szórd meg egy kis mogyoróval, majd süsd meg 200 fokon 15-20 perc alatt.