Ez a nagyon mutatós és mennyei finom vegán karácsonyfa süti csokis-mogyorós-kókuszos töltelékkel a karácsonyi asztal valódi dísze.

Mivel ennek a fenyőfa sütinek az elkészítése egyszerű és gyors, kezdő konyhatündérként is belevághatsz. De akkor is érdemes, ha viszonylag kevés időd van valami igazán mutatós és finom sütivel előrukkolni. A vendégek egész biztosan imádni fogják.

A tésztából csak kevés ki fog maradni, de ebből is készítünk egy szuper finom vendégváró finomságot 🙂

Ehhez a karácsonyfa alakú sütihez videót is találsz lentebb 🙂

Vegán karácsonyfa süti

  • Sütési hőfok: 200 fok
  • Sütési idő: 20 perc
  • Mennyiség: 1 db fenyőfa süti + 1 tepsi karácsonyi sütinyalóka

Vegán karácsonyfa süti

Vegán karácsonyfa süti hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (275 g, vegán)
  • 60 g + 20-30 g étcsokoládé (vegán)
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 2-3 ek apróra vágott pirított mogyoró
  • szójatej

Vegán karácsonyfa süti elkészítés

  1. Vágd ki a karácsonyfát a leveles tésztából, szórd meg a durvára vágott étcsokoládéval (60 g), egy kis kókusszal és mogyoróval, és formázd meg úgy, ahogy a lenti videón látod.
  2. Kend meg a fenyőfa süti tetejét a szójatejjel, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt.
  3. A megmaradt tésztát vágd háromszögekre (ld. videó), majd töltsd meg őket úgy, ahogy a videón látod. Kend meg a tetejüket a szójatejjel, szórd meg egy kis mogyoróval, majd süsd meg 200 fokon 15-20 perc alatt.

Vegán karácsonyfa süti elkészítése – Videó