Ez a vegán kakaós piskóta tej és tojás nélkül készül.

Sokan úgy gondolják, hogy a piskótát tojás nélkül nem lehet sütni. Íme az ellenpélda: ez a vegán piskóta tojás nélkül is isteni finom és habkönnyű.

Ezzel a vegán kakaós piskótával készült többek között ez a mennyei vegán Sacher torta is.

Próbáld ki, érdemes!

Vegán kakaós piskóta

  • Sütési hőfok: 180 fok
  • Sütési idő: 35-40 perc
  • Tortaforma mérete: 24 cm

Vegán kakaós piskóta hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 22 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2,5 dl növényi ital (rizs, szója, zab stb.)
  • 1 dl olvasztott kókuszolaj
  • 1 ek citromlé

Vegán kakaós piskóta elkészítése

  1. A vegán kakaós piskótához kimérjük a hozzávalókat.
  2. Keverjük a növényi italt, a kókuszolajat, a citromlevet majd keverjük a liszt, kakaópor, szódabikarbóna és cukor keverékével.
  3. A vegán kakaós piskótát az előzőleg kibélelt vagy kikent tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt a készre sütjük.
  4. A kész vegán piskótát rácson hagyjuk kihűlni.

 

Vegán kakaós piskóta

Jó étvágyat a vegán kakaós piskótához!