Vegán kakaós piskóta

LovelyVeg » Vegán receptek » Vegán kakaós piskóta
  • Vegán kakaós piskóta

Ez a vegán kakaós piskóta tej és tojás nélkül készül, mégis nagyon finom és puha.

Sokan úgy gondolják, hogy a piskótát tojás nélkül nem lehet sütni. Íme az ellenpélda: ez a vegán piskóta tojás nélkül is isteni finom és habkönnyű. Sokszor elkészítettem, szuper egyszerű és tényleg elronthatatlan 🙂

Ezzel a vegán kakaós piskótával készült többek között ez a mennyei vegán Sacher torta is.

Ez a vegán kakaós piskóta teljes kiőrlésű lisztet is tartalmaz, így egészségesebb is, mint a sima finomlisztes piskóták.

Próbáld ki, érdemes!

Vegán kakaós piskóta

Sütési hőfok: 180 fok
Sütési idő: 30-35 perc
Tortaforma mérete: 24 cm
Vegán Sacher torta

Ebből a vegán piskótából akár vegán Sacher tortát is készíthetsz!

Vegán kakaós piskóta hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 12 dkg fehér tönkölyliszt
  • 12 dkg nádcukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 2,5-3 dl növényi tej (szója, zab-, rizstej, stb.)
  • 5 ek olvasztott kókuszolaj
  • 1 sütőpor

Vegán kakaós piskóta elkészítése

  1. A vegán kakaós piskótához kimérjük a hozzávalókat.
  2. Összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport és a kakaóport, hozzáadjuk a cukrot és az egészet elkeverjük a tejjel (a piskótatészta kicsit legyen folyós) és az olvasztott kókuszolajjal.
  3. A vegán kakaós piskótát az előzőleg kibélelt vagy kikent tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt a készre sütjük.

 

Vegán kakaós piskóta

Jó étvágyat a vegán kakaós piskótához!

2018-11-24T11:18:52+00:00By |Alapreceptek, Vegán receptek|

Leave A Comment