Ez a vegán kakaós piskóta tej és tojás nélkül készül, ráadásul cukor- és gluténmentes is!

Sokan úgy gondolják, hogy a piskótát tojás nélkül nem lehet sütni. Íme az ellenpélda: ez a vegán piskóta tojás nélkül is isteni finom és habkönnyű. Sokszor elkészítettem, szuper egyszerű és tényleg elronthatatlan 🙂

Ezzel a vegán kakaós piskótával készült többek között ez a mennyei vegán Sacher torta is.

Próbáld ki, érdemes!

Vegán kakaós piskóta

  • Sütési hőfok: 180 fok
  • Sütési idő: 25 perc
  • Tortaforma mérete: 24 cm

Vegán kakaós piskóta hozzávalók

  • 25 dkg Szafi Free karobos muffin/piskóta lisztkeverék
  • 7 dkg eritrit
  • 1,7 dl víz
  • 5 ek olvasztott kókuszolaj
  • 2 ek citromlé

Vegán kakaós piskóta elkészítése

  1. A vegán kakaós piskótához kimérjük a hozzávalókat.
  2. Összekeverjük a vizet, a cukrot, a citromlevet, a kókuszzsírt és az egészet elkeverjük a lisztkeverékkel.
  3. A vegán kakaós piskótát az előzőleg kibélelt vagy kikent tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt a készre sütjük.
  4. A kész vegán piskótát rácson hagyjuk kihűlni.

 

Vegán kakaós piskóta

Jó étvágyat a vegán kakaós piskótához!