Ez a vegán kakaós piskóta tej és tojás nélkül készül.
Sokan úgy gondolják, hogy a piskótát tojás nélkül nem lehet sütni. Íme az ellenpélda: ez a vegán piskóta tojás nélkül is isteni finom és habkönnyű.
Ezzel a vegán kakaós piskótával készült többek között ez a mennyei vegán Sacher torta is.
Próbáld ki, érdemes!
Vegán kakaós piskóta
- Sütési hőfok: 180 fok
- Sütési idő: 35-40 perc
- Tortaforma mérete: 24 cm
Vegán kakaós piskóta hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 22 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dl növényi ital (rizs, szója, zab stb.)
- 1 dl olvasztott kókuszolaj
- 1 ek citromlé
Vegán kakaós piskóta elkészítése
- A vegán kakaós piskótához kimérjük a hozzávalókat.
- Keverjük a növényi italt, a kókuszolajat, a citromlevet majd keverjük a liszt, kakaópor, szódabikarbóna és cukor keverékével.
- A vegán kakaós piskótát az előzőleg kibélelt vagy kikent tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt a készre sütjük.
- A kész vegán piskótát rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat a vegán kakaós piskótához!