Ha szereted a finom, puha és szaftos sütiket, akkor ez az almás-diós kuglóf biztos a kedvenced lesz.

Ami biztos: Nálunk mindig nagy sikert aratott és az utolsó morzsáig elfogyott!

Ez az almás-diós kuglóf másnap és harmadnap is nagyon finom, megtartja puha és szaftos állagát.

Persze csak ha marad belőle 🙂

Almás-diós kuglóf

Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: 50 perc
Mennyiség: 12 szelet

Almás-diós kuglóf hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt (10 dkg Graham-liszt + 10 dkg finomliszt)
  • 10 dkg cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 mk fahéj
  • csipet szerecsendió
  • csipet só
  • 1 marék mazsola
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • porcukor a szóráshoz

Almás-diós kuglóf elkészítése

  1. Az almás-diós kuglófhoz először keverd habosra a 3 tojássárgáját a 10 dkg cukorral.
  2. Keverd hozzá a lereszelt almát, a fahéjat és a szerecsendiót.
  3. Most add hozzá tejet és az olajat.
  4. Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, a mazsolát és a diót.
  5. Verd a 3 tojásfehérjét csipet sóval habbá.
  6. Végül forgasd bele az almás-diós kuglóf tésztájába a 3 tojás habját.
  7. Öntsd az az almás-diós kuglóf tésztáját kivajazott, lisztezett kuglófformába.
  8. Süsd meg az almás-diós kuglófot 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig.
  9. Miután kihűlt az almás-diós kuglóf, szórd meg nyírfacukorból készített porcukorral.

Tippek az almás-diós kuglóf elkészítéséhez

  • Az almás-diós kuglófot akár csokoládéval is bevonhatod. Nagyon finom csokoládéval is!
  • Ha szereted a sütőtököt, akkor az almát sütőtökkel is helyettesítheted. Próbáld ki a sütőtökös kuglóf receptet is!