Ha szereted a finom, puha és szaftos sütiket, akkor ez az almás-diós kuglóf biztos a kedvenced lesz.
Ami biztos: Nálunk mindig nagy sikert aratott és az utolsó morzsáig elfogyott!
Ez az almás-diós kuglóf másnap és harmadnap is nagyon finom, megtartja puha és szaftos állagát.
Persze csak ha marad belőle 🙂
Almás-diós kuglóf
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: 50 perc
Mennyiség: 12 szelet
Almás-diós kuglóf hozzávalók
- 20 dkg finomliszt (10 dkg Graham-liszt + 10 dkg finomliszt)
- 10 dkg cukor
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 mk fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet só
- 1 marék mazsola
- 10 dkg dió durvára vágva
- porcukor a szóráshoz
Almás-diós kuglóf elkészítése
- Az almás-diós kuglófhoz először keverd habosra a 3 tojássárgáját a 10 dkg cukorral.
- Keverd hozzá a lereszelt almát, a fahéjat és a szerecsendiót.
- Most add hozzá tejet és az olajat.
- Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, a mazsolát és a diót.
- Verd a 3 tojásfehérjét csipet sóval habbá.
- Végül forgasd bele az almás-diós kuglóf tésztájába a 3 tojás habját.
- Öntsd az az almás-diós kuglóf tésztáját kivajazott, lisztezett kuglófformába.
- Süsd meg az almás-diós kuglófot 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig.
- Miután kihűlt az almás-diós kuglóf, szórd meg nyírfacukorból készített porcukorral.
Tippek az almás-diós kuglóf elkészítéséhez
- Az almás-diós kuglófot akár csokoládéval is bevonhatod. Nagyon finom csokoládéval is!
- Ha szereted a sütőtököt, akkor az almát sütőtökkel is helyettesítheted. Próbáld ki a sütőtökös kuglóf receptet is!