Ez a vegán csokitorta nem csak mutatós, de nagyon finom és egyszerű is. Kevered-kavarod a hozzávalókat és már készen is van 🙂

Akár szülinapi tortának is elkészítheted. Nálunk többször ez a vegán csokitorta volt a szülinapi ajándék, és eddig mindig sikert aratott. A szülinapos és persze a vendégek is nagyon szerették.

Ez a mennyei finom vegán csokitorta tej és tojás nélkül készült, így tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják.

Ha megnézed a hozzávalókat, láthatod, hogy ez a vegán csokitorta egészségesebb, mint a hagyományos csokitorták: Graham-liszttel és nyírfacukorral készül. Ha tudatosan táplálkozol, akkor ez a torta nagyon jó választás a számodra. Ha még több vegán receptet szeretnél, itt találod a vegán receptek gyűjteményét, a vegán sütik gyűjteményét pedig itt.

Vegán csokitorta

  • Tortaforma mérete: 24 cm
  • Sütési hőfok: 180 fok
  • Sütési idő: 30-35 perc

Vegán csokitorta

Vegán csokitorta hozzávalók

Piskóta

  • 12 dkg Graham-liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 12 dkg nyírfacukor (xilit)
  • 3 dkg kakaópor
  • 2,5-3 dl növényi tej
  • 3 ek étolaj
  • 1 sütőpor

Csokikrém

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 dkg minőségi kakaópor
  • 2-4 ek nyírfacukor / eritrit (ízlésed szerint)
  • 1 ek gabonakávé
  • 7 dl növényi tej
  • 4 ek kókuszzsír

Csokoládémáz

  • 10 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalmú)
  • 2 ek kókuszzsír (esetleg étolaj)
Vegán csokitorta

Szuper finom és egyszerű vegán csokitorta

Vegán csokitorta elkészítése

  1. A vegán csokitorta elkészítéséhez először elkeverjük a csokoládé pudingport (ellenőrizd a csomagoláson, hogy az puding összetevői között ne szerepeljen tejtermék!) a kakaóporral, a gabonakávéval, a nyírfacukorral (eritrittel), majd a növényi tejjel a szokásos módon elkészítjük a pudingot.
  2. Végül a csokoládékrémbe keverjük a kókuszzsírt is.
  3. A 24 cm-es tortaformát kibéleljük, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Összekeverjük a vegán csokitorta piskótájának hozzávalóit. A piskótatészta kicsit legyen folyós.
  5. A piskótatésztát tortaformába öntjük, elegyengetjük és 30-35 perc alatt a készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  6. A piskótát két részre vágjuk, majd megtöltjük a csokikrém kb. 4/5 részével.
  7. Elkészítjük a csokoládémázat: A csokit kisebb darabokra törjük, hozzáadunk 3 csapott ek kókuszzsírt, majd az egészet gőz fölött megolvasztjuk.
  8. Bevonjuk a vegán csokitorta tetejét a csokoládéval, majd a tortát hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni a csokimázat.
  9. Végül szabálytalanul megkenjük a maradék csokikrémmel a vegán csokitorta oldalát (azaz nem egyenletesen, de ha szeretnéd, a torta oldalát teljesen is bevonhatod a csokikrémmel).
  10. A vegán csokitortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és lehessen szeletelni.
  11. A vegán csokitorta tetejét agavé sziruppal is díszítheted, ha szeretnéd.