Ez a vegán csokitorta nem csak mutatós, de nagyon finom és egyszerű is. Kevered-kavarod a hozzávalókat és már készen is van 🙂

Akár szülinapi tortának is elkészítheted. Nálunk többször ez a vegán csokitorta volt a szülinapi ajándék, és eddig mindig sikert aratott. A szülinapos és persze a vendégek is nagyon szerették.

Ez a mennyei finom vegán csokitorta tej és tojás nélkül készült, így tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják. Sőt, gluténmentesen is elkészítheted (részletek lentebb a receptnél).

Ha még több vegán receptet szeretnél, itt találod a vegán receptek gyűjteményét, a vegán sütik gyűjteményét pedig itt.

Vegán csokitorta

  • Tortaforma mérete: 24 cm

Vegán csokitorta hozzávalók

Csokikrém

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 ek minőségi kakaópor
  • 4-6 ek nyírfacukor / eritrit (vagy ízlésed szerint)
  • 1 ek gabonakávé
  • 7 dl növényi tej
  • 15 dkg vegán vaj

Csokoládémáz

  • 6 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalmú)

Vegán csokitorta

Vegán csokitorta elkészítése

  1. Vegán kakaós piskóta elkészítése ITT >>  VAGY Gluténmentes vegán kakaós piskóta elkészítése ITT >>
  2. A kiválasztott piskótából 2 db-ot sütünk (2 db tortaformában).
  3. Elkészítjük a krémet: A pudingporhoz hozzákeverjük a kakaóport és a cukrot, majd a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük a pudingot. A kihűlt krémet kihabosítjuk a vegán vajjal.
  4. A piskótát megtöltjük a csokikrémmel, majd megkenjük az oldalát is. (Nem muszáj egyenletesen, de ha szeretnéd, a torta oldalát teljesen is bevonhatod a csokikrémmel.)
  5. A csokoládémázhoz csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
  6. Bevonjuk a vegán csokitorta tetejét a csokoládéval, majd hagyjuk megszilárdulni a csokimázat.
  7. A vegán csokitortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és lehessen szeletelni.
  8. A vegán csokitorta tetejét agavé sziruppal is díszítheted, ha szeretnéd.