Ez a vegán csokitorta nem csak mutatós, de nagyon finom és egyszerű is. Kevered-kavarod a hozzávalókat és már készen is van 🙂

Akár szülinapi tortának is elkészítheted. Nálunk többször ez a vegán csokitorta volt a szülinapi ajándék, és eddig mindig sikert aratott. A szülinapos és persze a vendégek is nagyon szerették.

Ez a mennyei finom vegán csokitorta tej és tojás nélkül készült, így tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják.

Ha megnézed a hozzávalókat, láthatod, hogy ez a vegán csokitorta egészségesebb, mint a hagyományos csokitorták. Ha tudatosan táplálkozol, akkor ez a torta nagyon jó választás a számodra. Ha még több vegán receptet szeretnél, itt találod a vegán receptek gyűjteményét, a vegán sütik gyűjteményét pedig itt.

Vegán csokitorta

  • Sütési hőfok: 180 fok
  • Sütési idő: 25 perc
  • Tortaforma mérete: 24 cm

Vegán csokitorta hozzávalók

Piskóta

  • 50 dkg Szafi Free karobos muffin/piskóta lisztkeverék
  • 20 dkg nyírfacukor / eritrit
  • 3,4 dl víz
  • 10 ek olvasztott kókuszolaj
  • 4 ek citromlé

Csokikrém

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 ek minőségi kakaópor
  • 4-6 ek nyírfacukor / eritrit (vagy ízlésed szerint)
  • 1 ek gabonakávé
  • 7 dl növényi tej
  • 15 dkg vegán vaj

Csokoládémáz

  • 6 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalmú)

Vegán csokitorta

Vegán csokitorta elkészítése

  1. A vegán kakaós piskótához kimérjük a hozzávalókat.
  2. Összekeverjük a vizet, a cukrot, a citromlevet, a kókuszzsírt és az egészet elkeverjük a lisztkeverékkel.
  3. A vegán kakaós piskótát az előzőleg kibélelt vagy kikent 2 db tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt a készre sütjük.
  4. A kész vegán piskótát rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a krémet: A pudingporhoz hozzákeverjük a kakaóport és a cukrot, majd a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük a pudingot. A kihűlt krémet kihabosítjuk a vegán vajjal.
  6. A piskótát megtöltjük a csokikrémmel, majd megkenjük az oldalát is. (Nem muszáj egyenletesen, de ha szeretnéd, a torta oldalát teljesen is bevonhatod a csokikrémmel.)
  7. A csokoládémázhoz csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
  8. Bevonjuk a vegán csokitorta tetejét a csokoládéval, majd hagyjuk megszilárdulni a csokimázat.
  9. A vegán csokitortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és lehessen szeletelni.
  10. A vegán csokitorta tetejét agavé sziruppal is díszítheted, ha szeretnéd.