Ez a vegán csokitorta nem csak mutatós, de nagyon finom és egyszerű is. Kevered-kavarod a hozzávalókat és már készen is van 🙂
Akár szülinapi tortának is elkészítheted. Nálunk többször ez a vegán csokitorta volt a szülinapi ajándék, és eddig mindig sikert aratott. A szülinapos és persze a vendégek is nagyon szerették.
Ez a mennyei finom vegán csokitorta tej és tojás nélkül készült, így tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják. Sőt, gluténmentesen is elkészítheted (részletek lentebb a receptnél).
Ha még több vegán receptet szeretnél, itt találod a vegán receptek gyűjteményét, a vegán sütik gyűjteményét pedig itt.
Vegán csokitorta
- Tortaforma mérete: 24 cm
Vegán csokitorta hozzávalók
Csokikrém
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek minőségi kakaópor
- 4-6 ek nyírfacukor / eritrit (vagy ízlésed szerint)
- 1 ek gabonakávé
- 7 dl növényi tej
- 15 dkg vegán vaj
Csokoládémáz
- 6 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalmú)
Vegán csokitorta elkészítése
- Vegán kakaós piskóta elkészítése ITT >> VAGY Gluténmentes vegán kakaós piskóta elkészítése ITT >>
- A kiválasztott piskótából 2 db-ot sütünk (2 db tortaformában).
- Elkészítjük a krémet: A pudingporhoz hozzákeverjük a kakaóport és a cukrot, majd a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük a pudingot. A kihűlt krémet kihabosítjuk a vegán vajjal.
- A piskótát megtöltjük a csokikrémmel, majd megkenjük az oldalát is. (Nem muszáj egyenletesen, de ha szeretnéd, a torta oldalát teljesen is bevonhatod a csokikrémmel.)
- A csokoládémázhoz csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
- Bevonjuk a vegán csokitorta tetejét a csokoládéval, majd hagyjuk megszilárdulni a csokimázat.
- A vegán csokitortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és lehessen szeletelni.
- A vegán csokitorta tetejét agavé sziruppal is díszítheted, ha szeretnéd.
Kedves Szilvi!
Unokám szülinapjára készíteném el ezt a gyönyörűséges tortát. Azonban két kérdésem lenne:
1. A krémbe 1 ek gabonakávé megy. Ez por alakban, vagy az elkészült kávé folyadékból 1 ek?
2. A körülöttem levő boltokban csak kókuszolaj van. Mehet a krémbe kókuszolaj a kókuszzsír helyett?
Válaszodat előre is köszönöm 🙂
Porvayné Magdi
Por gabonakávéból van mérve. A kókuszzsír és a kókuszolaj ugyanaz 🙂
Nagyon köszönöm Szilvi. 🙂
Kedves Szilvi!
Megsütöttem a tortát és nagyon nagy sikert aratott. A krémje igazi telt csokoládé íz, selymes simasággal. Elmondhatom, hogy a vegán és nem vegán pudingos krémek között is verhetetlen ez a tortakrém Hálás vagyok érte. . 🙂 A piskótát a leírásod szerint sütöttem meg, nagyon jó lett. Köszönöm a receptet és további jó főzőcskézést! 🙂
Nagy szívesen 🙂