A sült tofu az egyik kedvenc ételem. Részben mert nagyon finomnak találom, részben mert 15 perc alatt el lehet készíteni. A gyorsaság pedig szempont, hisz nincs mindig időnk (és talán kedvünk sem) órákat tölteni a konyhában.
De hát miért is tennénk, ha van egyszerűbb megoldás is. Például ez a villámgyors sült tofu recept!
Ráadásul a tofu egészséges is. Ha hetente egyszer-kétszer tofut fogyasztunk és mellőzzük a húsfogyasztást, az jótékony hatással van a szervezetünkre. A tofu gazdag lecitinben, fehérjében, rostanyagban, fitoösztrogénben, ásványi anyagokban, telített zsírsavakban, esszenciális aminosavakban, viszont nem tartalmaz koleszterint, tejfehérjét, tejcukrot, glutént, cukrot és sikért sem.
Ha még nem ismered a tofut, olvasd el a Tofu 11 pontban című cikkemet is, amelyben minden hasznos tudnivalót megtalálsz a tofuról.
Ha még több tofu receptet szeretnél, itt találod a tofu receptek gyűjteményét.
Sült tofu
Mennyiség: 2-3 adag
Elkészítési idő: 15 perc
Sült tofu hozzávalók
- 30 dkg natúr tofu
- 1 mk fokhagymapor
- kókuszzsír
- csipet kurkuma
- só, bors
Sült tofu elkészítése
- A tofut leitatjuk, majd kockára vágjuk.
- A kockára vágott tofut megszórjuk egy kis kurkumával és fokhagymaporral, sózzuk és borsozzuk, majd jól összerázzuk.
- Teflon (vagy más tapadásmentes) serpenyőben kókuszzsírt hevítünk és rádobjuk a tofukockákat.
- Időnként rázogatva-átfordítva megpirítjuk a tofu kockák minden oldalát.