Ha még nem tudod, hogy mi az a tofu, akkor jó helyen jársz. Ebből a rövid, de annál hasznosabb cikkben a legfontosabb és leglényegesebb tudnivalókat találod a tofuról.

Ha szeretnél többet tudni a tofuról, olvasd el a Tofu 11 pontban című cikkemet is, amelyben még több hasznos tudnivalót találsz a tofuról.

Mi az a tofu?

Mi az a tofu? – A leghasznosabb tudnivalók a tofuról

A tofu – más néven szójatúró – szójababból készül, íze semleges. A tofu gyorsan és egyszerűen elkészíthető, persze ehhez érdemes ismernünk a tofu elkészítési módjait.

A tofu nagyon szuper húshelyettesítő. A vegetáriánus és a vegán konyha egyik fontos alapanyaga, de szuperül beilleszthető vegyes étrendbe is, azaz akkor is felveheted a repertoárodba, ha egyébként fogyasztasz húst. A tofu egyik előnye, hogy jelentősen rövidebb idő alatt elkészíthető, mint a hús. Ha hetente egyszer-kétszer tofut fogyasztunk és olykor-olykor mellőzzük a húsfogyasztást, az jótékony hatással van a szervezetünkre.

A tofu több ízesítésben is kapható: a két leggyakoribb a natúr és a füstölt tofu, de kapható pl. pritaminpaprikás vagy medvehagymás tofu is. A tofut ma már nem csak reform- és bioboltokban, hanem a legtöbb ismert nagyobb áruházban is meg lehet vásárolni.

A tofu egészséges: gazdag lecitinben, fehérjében, rostanyagban, fitoösztrogénben, ásványi anyagokban, telített zsírsavakban, esszenciális aminosavakban, viszont nem tartalmaz koleszterint, tejfehérjét, tejcukrot, glutént, cukrot és sikért sem. A szójabab az egyetlen olyan növényi fehérjeforrásunk, amely teljes értékű.

Mi az a tofu? – Recept tippek

Ha kedvet kaptál a tofu kipróbálásához, itt találod a tofu receptek gyűjteményét. Jó sütést-főzést 🙂