Rakott burgonya egy icipicit másként: ezúttal a rakott krumpli hús nélkül készült. Érdemes kipróbálnod, mert valami mennyei ez a vegetáriánus rakott krumpli 🙂

Mivel kolbász íze van, a hagyományos rakott krumplit imádók is elégedetten falják és repetáznak belőle.

Ugye Te is ettél már „száraz” rakott krumplit, ami alatt csak a kolbász zsírja csordogált? Hát ez nem olyan.

Ez a vegetáriánus rakott krumpli hihetetlenül krémes és igazán „jól csúszik” nemcsak az állaga, hanem az íze miatt is!

Hogy akkor mitől van kolbászíze és mitől olyan hihetetlenül krémes? Mindjárt kiderül…

Vegetáriánus rakott krumpli

Mennyiség: 6 adag

Sütési hőfok: 200 fok

Sütési idő: kb. 35 perc

Vegetáriánus rakott krumpli hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 30 dkg füstölt gabonakolbász
  • 3 db újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, majoranna
  • 3 dl tejföl
  • 3 főtt tojás
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • szezámmag (elhagyható)
  • só, bors

Vegetáriánus rakott krumpli elkészítése

  1. A vegetáriánus rakott krumplihoz először pucold meg a burgonyát, vágd karikára és tedd fel sós vízben főni.
  2. A vegetáriánus rakott krumpli tetejére keverd ki a tejfölt csipet sóval és finomra vágott petrezselyemmel.
  3. Egy közepes tepsi alján oszd szét egyenletesen a főtt burgonya 1/2 részét.
  4. A főtt krumplira jöhet a gabonakolbász (biobolt, hűtős késztermék), és a karikára vágott főtt tojás és újhagyma.
  5. Locsold meg az egészet a 2 dl tejszínnel, majd szórd meg a majorannával ezt a réteget.
  6. A burgonya másik felét halmozd a kolbászos réteg fölé.
  7. Kend meg a vegetáriánus rakott krumpli tetejét a tejföllel.
  8. A vegetáriánus rakott krumpli tetejét megszórhatod szezámmaggal is 🙂