Ha szereted a finom, puha és szaftos sütiket, akkor ez az almás kuglóf biztos a kedvenced lesz.
Ami biztos: Nálunk mindig nagy sikert aratott és az utolsó morzsáig elfogyott!
Ez az almás kuglóf másnap és harmadnap is nagyon finom, megtartja puha és szaftos állagát. Persze csak ha marad belőle 🙂
Ha szeretnéd diétásan elkészíteni az almás kuglófot, a diétás almás kuglóf receptjét itt találod.
Mi sütőtökkel is imádjuk ezt a kuglófot 🙂 Próbáld ki a sütőtökös kuglóf receptemet is!
Almás kuglóf
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: 50 perc
Mennyiség: 12 szelet
Almás kuglóf hozzávalók
- 10 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt (vagy 10 dkg teljes kiőrlésű liszt + 10 dkg finomliszt)
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
- 1 dl tej (vagy laktózmentes tej / növényi tej)
- 3 tojás
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 mk fahéj
- pici só
- 1 marék mazsola
- porcukor a szóráshoz
- vaj / margarin a forma kikenéséhez (vagy tejmentes margarin)
Almás kuglóf elkészítése
- Az almás kuglófhoz először keverd habosra a 3 tojássárgáját a 10 dkg cukorral.
- Keverd hozzá a lereszelt almát.
- Most add hozzá tejet és az olajat.
- Keverd a masszához a sütőporral, szódabikarbónával, as sóval és a fahéjjal elkevert lisztet, majd a mazsolát is.
- Verd a 3 tojásfehérjét csipet sóval habbá.
- Végül forgasd bele az almás kuglóf tésztájába a 3 tojás habját.
- Öntsd az az almás kuglóf tésztáját kivajazott, lisztezett kuglófformába.
- Süsd meg az almás kuglófot 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig.
- Miután kihűlt az almás kuglóf, szórd meg nyírfacukorból készített porcukorral.
Tippek az almás kuglóf elkészítéséhez
Ha szereted a sütőtököt, akkor az almát sütőtökkel is helyettesítheted. Próbáld ki a sütőtökös kuglóf receptemet is!