Ha szereted a finom, puha és szaftos sütiket, akkor ez az almás kuglóf biztos a kedvenced lesz.

Ami biztos: Nálunk mindig nagy sikert aratott és az utolsó morzsáig elfogyott!

Ez az almás kuglóf másnap és harmadnap is nagyon finom, megtartja puha és szaftos állagát. Persze csak ha marad belőle 🙂

Ha szeretnéd diétásan elkészíteni az almás kuglófot, a diétás almás kuglóf receptjét itt találod.

Mi sütőtökkel is imádjuk ezt a kuglófot 🙂 Próbáld ki a sütőtökös kuglóf receptemet is!

Almás kuglóf

Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: 50 perc
Mennyiség: 12 szelet

Almás kuglóf hozzávalók

  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt (vagy 10 dkg teljes kiőrlésű liszt + 10 dkg finomliszt)
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 20 dkg alma nagyobbra lereszelve
  • 1 dl tej (vagy laktózmentes tej / növényi tej)
  • 3 tojás
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 mk fahéj
  • pici só
  • 1 marék mazsola
  • porcukor a szóráshoz
  • vaj / margarin a forma kikenéséhez (vagy tejmentes margarin)

Almás kuglóf elkészítése

  1. Az almás kuglófhoz először keverd habosra a 3 tojássárgáját a 10 dkg cukorral.
  2. Keverd hozzá a lereszelt almát.
  3. Most add hozzá tejet és az olajat.
  4. Keverd a masszához a sütőporral, szódabikarbónával, as sóval és a fahéjjal elkevert lisztet, majd a mazsolát is.
  5. Verd a 3 tojásfehérjét csipet sóval habbá.
  6. Végül forgasd bele az almás kuglóf tésztájába a 3 tojás habját.
  7. Öntsd az az almás kuglóf tésztáját kivajazott, lisztezett kuglófformába.
  8. Süsd meg az almás kuglófot 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig.
  9. Miután kihűlt az almás kuglóf, szórd meg nyírfacukorból készített porcukorral.

Tippek az almás kuglóf elkészítéséhez

Ha szereted a sütőtököt, akkor az almát sütőtökkel is helyettesítheted. Próbáld ki a sütőtökös kuglóf receptemet is!