Te tudod, hogy mitől lesz márványos a bejgli teteje? Ha nem, vagy ha eddig esetleg nem tudtál tökéletes márványos bejglit készíteni, akkor ez az írás nagy segítségedre lesz 🙂
A karácsonyi bejgli úgy az igazi, ha gyönyörű márványos a teteje, nem igaz?
A márványos bejglit ajándékba készítettem egyszer, mert szerettem volna meglepni a barátokat, családtagokat hagyományosabbnak kinéző bejglivel. A siker tökéletes volt, mert azt hitték, hogy vettem valahol…
Így ez a márványos karácsonyi bejgli nálatok is nagy sikert arathat 🙂 Mint látni fogod, egyáltalán nem nehéz márványos bejglit sütni 🙂
Márványos bejgli titka 1#: Verd simára a tojásfehérjét!
A tojásfehérjét simára kell felverni, hogy vékonyan tudd felvinni a bejgli tetejére.
Márványos bejgli titka 2#: Legalább két réteget vigyél fel!
Legalább két rétegben kell felvinni a bejglire, hogy valóban szép márványos legyen a teteje.
Márványos bejgli titka 3#: Hagy megszáradni a rétegeket!
Fontos, hogy hagyd megszáradni márványos bejgli első rétegét. Ha megszáradt, már látni fogsz „repedéseket” a bejgli tetején, ami annak is köszönhető, hogy a bejgliben dolgozik már az élesztő. A márványos bejgli teteje gyorsabban szárad, ha huzatos helyre teszed. Ha megszáradt az első réteg, jöhet a másod vékony réteg. Ezt is hagyd megszáradni, majd jöhet (végre) a bejgli sütése!
Fontos: Légy türelemmel, és tényleg várd meg, hogy megszáradnak a rétegek, különben nem lesz szép mintája a bejglidnek!