Íme a könnyen süthető és finom palacsinta tej és tojás nélkül.

Sokan félnek tej- és tojásmentes palacsintát készíteni, mert azt hiszik, hogy a palacsinta tej és tojás nélkül nem is működik.

Ha Te is így vagy ezzel, vagy esetleg fogalmad sincs, hogyan láss neki egy ilyen mentes palacsintának, akkor ez a palacsinta recept biztos segítségedre lesz!

A tej- és tojásmentes palacsinta finom, de ízre és állagra nem olyan, mint a hagyományos palacsinta! Jó hír viszont, hogy a két palacsinta elkészítése nagyon hasonló 🙂

Próbáld ki ezt a finom tej- és tojásmentes palacsinta receptet! Megéri 🙂

Palacsinta tej és tojás nélkül

Mennyiség: kb. 20 db palacsinta

Palacsinta tej és tojás nélkül hozzávalók

  • 50 dkg zabpehelyliszt
  • 1-1,2 liter kókuszital
  • 2 ek nádcukor
  • csipet őrölt vanília (elhagyható)
  • csipet só
  • kókuszzsír

Tej- és tojásmentes palacsinta elkészítése

  1. Öntsd a zabpehelylisztet, a nádcukrot, a sót, a vaníliát egy mélyebb tálba.
  2. Kezd el kidolgozni a palacsinta tésztát kézi mixerrel úgy, hogy fokozatosan hozzáadod a kókuszitalt (vagy más növényi italt).
  3. A tej- és tojásmentes palacsinta tésztának sűrűn folyósnak kell lennie.
  4. Hagyd pihenni a palacsinta tésztát legalább 10-20 percig, mielőtt nekilátsz a sütésnek.

Tej- és tojásmentes palacsinta sütési tippek

  1. Forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd kend meg kevés kókuszzsírral, és merj egy merőkanálnyi palacsinta tésztát a palacsintasütőbe.
  2. Süsd halvány aranybarnára az alsó felét, majd fordítsd meg a palacsintát.
  3. Csak akkor próbáld megfordítani a tej- és tojásmentes palacsintát, amikor már tényleg megsült (különben ráragadhat a palacsintafordítódra). Ezt onnan látod, hogy a palacsinta magától levált a palacsintasütőről.