Íme a könnyen süthető és finom palacsinta tej és tojás nélkül.
Sokan félnek tej- és tojásmentes palacsintát készíteni, mert azt hiszik, hogy a palacsinta tej és tojás nélkül nem is működik.
Ha Te is így vagy ezzel, vagy esetleg fogalmad sincs, hogyan láss neki egy ilyen mentes palacsintának, akkor ez a palacsinta recept biztos segítségedre lesz!
A tej- és tojásmentes palacsinta finom, de ízre és állagra nem olyan, mint a hagyományos palacsinta! Jó hír viszont, hogy a két palacsinta elkészítése nagyon hasonló 🙂
Próbáld ki ezt a finom tej- és tojásmentes palacsinta receptet! Megéri 🙂
Palacsinta tej és tojás nélkül
Mennyiség: kb. 20 db palacsinta
Palacsinta tej és tojás nélkül hozzávalók
- 50 dkg zabpehelyliszt
- 1-1,2 liter kókuszital
- 2 ek nádcukor
- csipet őrölt vanília (elhagyható)
- csipet só
- kókuszzsír
Tej- és tojásmentes palacsinta elkészítése
- Öntsd a zabpehelylisztet, a nádcukrot, a sót, a vaníliát egy mélyebb tálba.
- Kezd el kidolgozni a palacsinta tésztát kézi mixerrel úgy, hogy fokozatosan hozzáadod a kókuszitalt (vagy más növényi italt).
- A tej- és tojásmentes palacsinta tésztának sűrűn folyósnak kell lennie.
- Hagyd pihenni a palacsinta tésztát legalább 10-20 percig, mielőtt nekilátsz a sütésnek.
Tej- és tojásmentes palacsinta sütési tippek
- Forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd kend meg kevés kókuszzsírral, és merj egy merőkanálnyi palacsinta tésztát a palacsintasütőbe.
- Süsd halvány aranybarnára az alsó felét, majd fordítsd meg a palacsintát.
- Csak akkor próbáld megfordítani a tej- és tojásmentes palacsintát, amikor már tényleg megsült (különben ráragadhat a palacsintafordítódra). Ezt onnan látod, hogy a palacsinta magától levált a palacsintasütőről.