Bár ez a tofu fasírt húsmentesen készül, simán jól laksz vele. Van benne zabpehely, répa és persze finom fűszerek is.
Ez a tofu fasírt szuper finom és szuper egyszerű, így ha kezdő vagy a konyhában, akkor is érdemes elkészítened ezt az ételt.
Ha húsevő vagy ha nem, érdemes kipróbálnod, szóval láss is neki 🙂
Tofu fasírt hozzávalók
- 25 dkg tofu (sima vagy füstölt tofu)
- 10 dkg lágy zabpehely
- 6+2 ek zsemlemorzsa
- 1 kis paradicsompüré
- 1 nagy vöröshagyma
- 1/2 fej fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 tojás
- 2 ek vega-mix
- 2 mk kakukkfű
- 2 mk oregánó
- 2 ek pirospaprika
- 2 mk só
- étolaj / kókuszzsír a sütéshez
Tofu fasírt elkészítése
- A tofu fasírthoz először keverd össze a zabpelyhet a fűszerekkel, add hozzá a 6 ek zsemlemorzsát, az igen apróra vágott hagymát és fokhagymát, a paradicsompürét, a sót, a picire reszelt sárgarépát és a nagyobbra reszelt tofut és a tojást.
- Formázz rudacskákat a tofus masszából, majd forgasd meg a tofu fasírtokat a lenmagos-szezámmagos zsemlemorzsában.
- Forrósíts fel egy serpenyőt néhány evőkanál zsiradékkal és süsd meg a tofu fasírtokat közepes lángon.
- Ha aranybarna a tofu fasírtok első oldala, fordítsd meg a tofu fasírtokat és pirítsd meg a másik oldalukat is.
Köszönöm a recepteket, magamnak a tofus fasírtot biztosan kipróbálom, sajnos a férjem nem szereti a szóját semmilyen változatban, de most eldöntöttem, hogy magamnak fogok készíteni, mert én szeretem, és a tofut is kóstoltam már néhányszor sült formában, és az is ízlett.
Finom, érdemes kipróbálni 🙂