Bár ez a tofu fasírt húsmentesen készül, simán jól laksz vele. Van benne zabpehely, répa és persze finom fűszerek is.

Ez a tofu fasírt szuper finom és szuper egyszerű, így ha kezdő vagy a konyhában, akkor is érdemes elkészítened ezt az ételt.

Ha húsevő vagy ha nem, érdemes kipróbálnod, szóval láss is neki 🙂

Tofu fasírt hozzávalók

  • 25 dkg tofu (sima vagy füstölt tofu)
  • 10 dkg lágy zabpehely
  • 6+2 ek zsemlemorzsa
  • 1 kis paradicsompüré
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 tojás
  • 2 ek vega-mix
  • 2 mk kakukkfű
  • 2 mk oregánó
  • 2 ek pirospaprika
  • 2 mk só
  • étolaj / kókuszzsír a sütéshez

Tofu fasírt

Tofu fasírt elkészítése

  1. A tofu fasírthoz először keverd össze a zabpelyhet a fűszerekkel, add hozzá a 6 ek zsemlemorzsát, az igen apróra vágott hagymát és fokhagymát, a paradicsompürét, a sót, a picire reszelt sárgarépát és a nagyobbra reszelt tofut és a tojást.
  2. Formázz rudacskákat a tofus masszából, majd forgasd meg a tofu fasírtokat a lenmagos-szezámmagos zsemlemorzsában.
  3. Forrósíts fel egy serpenyőt néhány evőkanál zsiradékkal és süsd meg a tofu fasírtokat közepes lángon.
  4. Ha aranybarna a tofu fasírtok első oldala, fordítsd meg a tofu fasírtokat és pirítsd meg a másik oldalukat is.