Ez a  vöröslencse bolognai szuper finom és szuper egészséges, így nem is csoda, hogy 2016. március 19-én kiváló díjat nyert a “Főzz másképpen” diétás receptversenyen!

A vöröslencse bolognai receptemet már ismerhetted, hiszen 2016. január végén a FEM3 Café műsorában már elkészítettem. Még hozzá finom vörösboros alappal és enyhén indiai fűszerezéssel. A vöröslencse bolognai Czippán Anettnek és Berki Krisztiánnak is nagyon ízlett.

A diétás receptverseny döntőjében interjút is készítettek velem, amelyben az életmódváltásról és egészségtudatos életmódról kérdeztek. Az életmódváltás interjú videóját itt nézheted meg.

A “Főzz másképpen” diétás receptverseny alkalmából módosítottam a recepten: vörösbor nélkül és inkább az olaszos ízvilágnak megfelelően készítettem el.

Vöröslencse bolognai - Kiváló díj a Főzz másként diétás receptversenyen

Vöröslencsés bolognai – Kiváló díj a Főzz másképpen diétás receptversenyen

Ez a vöröslencse bolognai abban különbözik az eredeti bolognaitól, hogy hús helyett vöröslencsével készül. Azaz vegetáriánus ill. vegán bolognai receptről van szó.

Ennek előnye, hogy ez az étel egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű zsiradékokat, így jótékonyan hat a szív-és érrendszerre. Az ízélmény a finom fűszerezésű, különleges, igazán szaftos paradicsommártásnak köszönhetően megmarad.

A magyar lakosság nagyon sok húst fogyaszt, így fontosnak tartom, hogy minél több finom, húsmentes ételt kerüljön az asztalra. Mivel ezt az ételt könnyen és gyorsan el lehet készíteni, az alapanyagokat egyszerűen be lehet szerezni és az áruk is kedvező, sokan kedvet kaphatnak az elkészítéséhez.

Tanuld meg velünk Te is, hogyan készítsd el ezt a finom és diétás vöröslencse bolognait!

Vöröslencse bolognai hozzávalók, vöröslencse bolognai elkészítése

Az olaszos ízvilágú vöröslencse bolognai pontos receptjét és lépésről lépésre történő elkészítését az Olasz ételek egészségesen 1. főzőtanfolyamunkon (Szeged) ITT vagy Mennyei olasz ételek 1. Online főzőtanfolyamunkon ITT tanulhatod meg.

A vöröslencse lencse bolognain túl megtanulhatod, hogyan készíts hamis parmezánt, mennyei finom minestrone levest és egy hitetetlenül krémes és egészséges tiramisut házi piskótával és pirított mandulával. Minden étel egyedi, saját tervezésű és nagyon sokszor tesztelt.

vegán olasz főzőtanfolyam

Mennyei olasz ételek 1. rész- Készül a tiramisu

Mennyei olasz ételek vegán online főzőtanfolyam

Mennyei olasz ételek 1. Online főzőtanfolyam – A Minestrone is mennyei lett 🙂