Finom kókuszgolyó zabpehelyből, almából, hozzáadott cukor nélkül!
Ízre és állagra is nagyon hasonlít a hagyományos kókuszgolyóra. Akár reggelire is kiváló 🙂
Az ötletet pár évvel ezelőtt még egy update recept adta. Azóta már kicsit átalakult, ez a tészta nagyon jól összeáll és jól formázható és nagyon hasonlít a kekszes változatra. Édes almát használjunk hozzá, mert így megspórolhatjuk az extra édesítést.
Ha édesebben szereted, a mesterséges édesítőszerek helyett használj inkább mézet vagy agavé szirupot (több zabpelyhet fog felvenni), nyírfacukrot, steviát vagy más természetes édesítőszert. Állagra és ízre is kísértetiesen hasonlít a kekszes változathoz 🙂
Még több zabpelyhes kókuszgolyó receptet itt találsz.
Ha nem hiszed, próbáld ki!
Almás-zabpelyhes kókuszgolyó hozzávalók
- 50 dkg alma lereszelve (4 közepes darab)
- 20 dkg lágy (apró szemű) zabpehely
- 8+3 dkg kókuszreszelék
- 4 ek zabkorpa
- 2 ek kakaópor
- 1 mk fahéj
- (4 ek mandulalikőr)
- (stevia / méz / eritrit / agavé szirup)
Almás-zabpelyhes kókuszgolyó elkészítése
- Az almás-zabpelyhes kókuszgolyóhoz először lereszeljük az almát, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
- Ha csak nagy szemű zabpelyhed van nem gond, kézi turmixszal kicsit rásegíthetsz és máris simább állagú lesz a kókuszgolyó állaga.
- Ha szükséges, a végén egy kevés meleg vizet öntünk a kókuszgolyó tésztájához (0,5 dl), még egyszer jól átkeverjük, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól összeálljon. Ha hígnak találod, akkor adhatsz még hozzá zabkorpát, de akár útifű maghéjat is.
- Vizes kézzel golyókat formázunk, majd jól meghempergetjük őket kókuszreszelékben (3 dkg).
Ma elkkészitettem és isteni lett! Köszi a receptet!
Nagyon szívesen 🙂
szia Szilvi!
Ma is az oldaladon jártam, lassan függő leszek:-))))
Köszönet a kókuszgolyó receptért is!
szia
Erika
Szia Erika!
Nagyon szívesen, egészségedre 🙂
Most készülök második alkalommal elkészíteni.Az első kicsit nekem lágyabb lett, valószínű több zabpelyhet vagy esetleg zabkorpát is tehettem volna bele, de még a férjem is kivételesen azt mondta, hogy nagyon finom, pedig ő kézzel-lábbal tiltakozik az egészséges reform ételek ellen. 🙂
Szia Timi!
Szuper, hogy a férjednek is ízlett 🙂
Az alma nedvességtartalmán sok múlik. Ha lédús az alma, akkor még egy kis útifűmaghéjjal is javíthatsz az állagon. De a zabpehely és zabkorpa is jó ötlet!
Szia! A zabkorpa esetleg zabpehelyliszttel kiváltható? Köszönöm
Szia Anita!
Inkább zabpehellyel helyettesítsd 🙂
Köszönöm! 🙂 Sajnos nem találtam gluténmentes zabkorpát, ezért szeretném kihagyni.
Nagyon szívesen 🙂
Szia! A zabkorpát kiválthatom teljesen zabpehellyel vagy útifű maghéjjal?
Köszi a választ!
Szia!
Elkészültem vele 🙂 végül teljesen kiváltottam útifű maghéjjal a zabkorpát. +tettem bele egy kicsi sárgabaracklekvárt a mazsola helyett (azt a kislányom nem szereti) és rum aromát a mandulalikőr helyett. Isteni lett, köszi a receptet
Szia Linda!
Örülök, hogy ízlett 🙂 Ezt a mennyiségű zabkorpát tényleg ki lehetett váltani pl. zabpehellyel. Az útifű maghéj már nem biztos, mert az a nedvességet sokkal nagyobb mértékben köti meg.
Az útifű maghéjról itt olvashatsz többet: Mi az az útifű maghéj és mire jó?