Finom kókuszgolyó zabpehelyből, almából, hozzáadott cukor nélkül!

Ízre és állagra is nagyon hasonlít a hagyományos kókuszgolyóra. Akár reggelire is kiváló 🙂

Az ötletet pár évvel ezelőtt még egy update recept adta. Azóta már kicsit átalakult, ez a tészta nagyon jól összeáll és jól formázható és nagyon hasonlít a kekszes változatra. Édes almát használjunk hozzá, mert így megspórolhatjuk az extra édesítést.

Ha édesebben szereted, a mesterséges édesítőszerek helyett használj inkább mézet vagy agavé szirupot (több zabpelyhet fog felvenni), nyírfacukrot, steviát vagy más természetes édesítőszert. Állagra és ízre is kísértetiesen hasonlít a kekszes változathoz 🙂

Még több zabpelyhes kókuszgolyó receptet itt találsz.

Ha nem hiszed, próbáld ki!

Almás-zabpelyhes kókuszgolyó hozzávalók

  • 50 dkg alma lereszelve (4 közepes darab)
  • 20 dkg lágy (apró szemű) zabpehely
  • 8+3 dkg kókuszreszelék
  • 4 ek zabkorpa
  • 2 ek kakaópor
  • 1 mk fahéj
  • (4 ek mandulalikőr)
  • (stevia / méz / eritrit / agavé szirup)

Almás-zabpelyhes kókuszgolyó elkészítése

  1. Az almás-zabpelyhes kókuszgolyóhoz először lereszeljük az almát, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  2. Ha csak nagy szemű zabpelyhed van nem gond, kézi turmixszal kicsit rásegíthetsz és máris simább állagú lesz a kókuszgolyó állaga.
  3. Ha szükséges, a végén egy kevés meleg vizet öntünk a kókuszgolyó tésztájához (0,5 dl), még egyszer jól átkeverjük, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól összeálljon. Ha hígnak találod, akkor adhatsz még hozzá zabkorpát, de akár útifű maghéjat is.
  4. Vizes kézzel golyókat formázunk, majd jól meghempergetjük őket kókuszreszelékben (3 dkg).