A vöröslencse elkészítése egyszerű és gyors. Ezt a finom vöröslencse levest akár 20 perc alatt elkészítheted.

Igen laktató, kiváló egytálétel, így ha diétázol, hatásosan megtömheted vele a hasad. A kevés kalória ellenére sokáig nem fogsz megéhezni 🙂

Ha csak vöröslencse levest eszel egytálételként, akkor akár 2 tányérral is bekanalazhatsz belőle.

A vöröslencséről itt olvashatsz többet: Mi az a vöröslencse? Hogyan készítsd el?

Vöröslencse leves

  • Mennyiség: 6-8 adag

Vöröslencse leves hozzávalók

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • friss citrom leve
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1-2 ek szójajoghurt (vagy ha fogyasztod: natúr joghurt)
  • Garam masala és koriander ízlés szerint
  • 1 ek pirospaprika
  • kókuszzsír
  • só, bors

Vöröslencse leves elkészítése

  1. Pucold meg a sárgarépát és a zellert, majd vágd fel. Mosd át a vöröslencsét, válogasd ki belőle, ami nem odavaló.
  2. Vágd apróra a vöröshagymát és párold meg kevés kókuszzsíron, majd add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.
  3. Dobd rá a répát és a zellergumót is, majd párold az egészet fedő alatt 5 percig.
  4. Most már jöhet rá a vöröslencse, kicsit kevergesd, majd öntsd fel vízzel.
  5. Fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, sózd-borsozd ízlesed szerint.
  6. Főzd a vöröslencse levest addig, míg a lencse meg nem puhul (kb. 10-15 perc), majd zárd el alatta a tűzhelyet.
  7. Habard be a joghurttal, szórd meg gazdagon az apróra vágott petrezselyem zöldjével, facsard bele a fél citrom levét

Jó étvágyat kívánok Neked ehhez a finom vöröslencse leveshez!