Egyszerűen elkészíthető spárga recept zöld spárgából, fokhagymával és tejszínnel elkészítve.

A spárgák közül (fehér, zöld és lila spárga) a zöld spárga elkészítése a legegyszerűbb. Ha zöld spárgát vásárolsz, még a pucolást is megúszod!

Ráadásul a spárga igen kalóriaszegény is, 100 gramm spárga mindössze 20 kalóriát tartalmaz.

Ezt a tejszínes spárga receptet fehér spárgából is elkészítheted. Ha még nem tudod, mi a különbség a zöld és a fehér spárga között olvasd el a Zöld spárga vs. fehér spárga – Mi a különbség? cikkemet is. Ha még többet szeretnél tudni a spárgáról, akkor ajánlom neked a Spárga kisokos – Hasznos tudnivalók a spárgáról írásomat is.

Villámgyors és nagyon finom spárga recept, készítsd el Te is!

Tejszínes spárga hozzávalók

  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 2 dl növényi tejszín
  • étolaj / kókuszzsír
  • citromlé
  • só, bors

Tejszínes spárga elkészítése

Ennek a spárga receptnek az elkészítése nagyon egyszerű, így nyugodtan belevághatsz! Fontos, hogy először jól megtisztítsd a spárgát, a spárga elkészítése ezután viszonylag kevés időt vesz igénybe. Ebben a spárga receptben például körülbelül 10 percet, mert a spárga csak egy kis párolást igényel.

  1. A tejszínes spárgához először mosd meg spárgát és tisztítsd meg: Törd vagy vágd le a zöld spárga keményebb, fás részét (a spárga zsenge hajtásai finomak és fogyaszthatóak).
  2. Vágd apróra a hagymát és pirítsd üvegesre kevés zsiradékon, majd dobd rá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd feldarabolt zöld spárgát is.
  3. Kevés víz hozzáadásával párold roppanósra a spárgát fedő alatt, majd öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd.
  4. Végül adj a spárgához ízlés szerint friss citromlevet is. Ha kezeletlen citromod van, akkor a héjából is reszelhetsz bele 🙂