Hihetetlenül krémes rakott burgonya egy bulgurral felturbózva:)

Nincs benne kolbász, mégis kolbász íze van ennek a mennyei finom vegán rakott krumplinak. A tej és a tojás is kimaradt belőle (a vegán rakott krumpli már csak ilyen…), viszont került bele bulgur. Mégsem panaszkodott senki.

Sőt, mindenki a receptjét követelt (ezért került fel a blogba is) 🙂

Ugye Te is ettél már “száraz” rakott krumplit, ami alatt csak a kolbász zsírja csordogált. Hát ez nem olyan.

Ez a vegán rakott krumpli hihetetlenül krémes és igazán “jól csúszik” nemcsak az állaga, hanem az íze miatt is!

Hogy akkor mitől van kolbászíze és mitől olyan hihetetlenül krémes? Mindjárt kiderül…

Na kipróbálod? Erősen javallt neki látnod…

Vegán rakott krumpli bulgurral

Vegán rakott krumpli bulgurral

Mennyiség: 6-8 adag

Sütési hőfok: 200 fok

Sütési idő: kb. 35 perc

Vegán rakott krumpli bulgurral hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg bulgur
  • 30 dkg füstölt gabonakolbász
  • 3 db újhagyma
  • 2 dl növényi tejszín (rizs-, zab-, szótejszín stb.)
  • 2 ek vegamix
  • só, fekete só, bors, majoranna

Vegán rakott krumpli tetejére

  • 1 doboz Joya szójatejföl
  • 1 ek rizsliszt
  • 2 ek inaktív élesztőpehely
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • friss citromlé
  • (szezámmag)
  • só, bors

Vegán rakott krumpli bulgurral elkészítése

  1. A vegán rakott krumplihoz először készíts el a bulgurt: kétszeres mennyiségű sós és vegamixes vízben főzd 10 percig fedő alatt, majd zárd el a gáztűzhelyet. Hagyd állni a bulgurt, hogy magába szívhassa a vizet.
  2. Most pucold meg a burgonyát és tedd fel sós vízben főni.
  3. A vegán rakott krumpli tetejére keverd ki a szójatejfölt a rizsliszttel, a finomra vágott petrezselyemmel, az élesztőpehellyel. Kevés vízzel hígíts rajta. Sózd, borsozd, végül adj hozzá egy kis friss citromlevet is.

Vegán rakott krumpli bulgurral összeállítása

  1. Egy közepes tepsi aljára nyomkodd le lazán a bulgurt.
  2. A bulgurra jöhet a gabonakolbász (biobolt, hűtős késztermék) és a karikára vágott újhagyma.
  3. Locsold meg az egészet a 2 dl növényi tejszínnel, majd szórd meg majorannával, 2-3 csipet fekete sóval ezt a réteget. Csak óvatosan, mert a fekete sónak erősen kénes íze van! Viszont emlékeztet a tojásra 🙂
  4. A burgonyát szeleteld fel, majd a szeleteket halmozd a kolbászos réteg fölé.
  5. Kend meg a vegán rakott krumpli tetejét az előzőleg ízesített és kikevert szójatejföllel.
  6. A vegán rakott krumpli tetejét megszórhatod szezámmaggal is 🙂

vegán rakott krumpli bulgurral