Az almaecet fogyókúra nagyon egyszerű. Ráadásul az egész interneten azt olvashatjuk, hogy az almacet valódi csodaszer. Az almaecetnek köszönhetően akár 0,5-2 kg-ot is fogyhatunk hetente.

Mivel nagyon egyszerűnek tűnik az almaecet fogyókúra, és a 0,5-2kg fogyás is nagyon jól hangzik, sokan ki is próbálják (én is kipróbáltam), reménykedve, hátha ez lesz a megoldás, hogy végre megszabaduljanak néhány vagy jópár kilótól.

Valóban elég almaecetet fogyasztanunk, hogy akár heti 2 kilót ledobjunk?

Nézzük meg!

Fogyás almaecettel – Hogyan működik az almaecet diéta?

Az almaecet fogyókúra nagyon egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy minden étkezés előtt 15 perccel almaecetes vizet iszunk.

Az almaecet fogyókúra pontos menetét, előnyeit és hátrányait itt olvashatod el: Így működik az almaecet fogyókúra!

Fogyás almaecettel – Mennyit lehet fogyni az almaecet diéta során?

Az almaecet diétától heti 0,5 kg-2 kg-ot lehet fogyni.

Ezt azért ne vedd készpénznek! Bár gondolom a fentiek alapján már sejted, hogy van egy kis csúsztatás a dologban…

Jöjjön egy kis matek!

Viszonyításképpen: egy átlagos aktivitású és testtömegű felnőtt napi energiaigénye: 2000 kalória.

Heti 0,5 kg fogyáshoz kb. napi 500 kalóriával kell csökkentened a kalóriabevitelt (azaz összesen heti 3500 kalóriával).

A pontosság kedvéért: A napi 500 kalória deficitet egyrészt kevesebb evéssel, másrészt kevesebb evéssel és sporttal vagy akár csak sporttal is elérheted.

Heti 1 kg fogyáshoz kb. napi 1000 kalóriával kell csökkented a kalóriabevitelt, illetve növelned az energiafelhasználásod. Sport nélkül nehéz heti 1 kg-ot fogyni és nem is célszerű.

Heti 2 kg fogyáshoz kb. napi 2000 kalóriával kell csökkented a kalóriabevitelt, illetve növelned az energiafelhasználásod. Ha 2000 kalóriával csökkented a kalóriabevitelt, akkor éhezel (nem eszel). Ha 1000 kalóriával csökkented a kalóriabevitelt és 1000 kalóriát lemozogsz (ez azért őrült kemény lesz minden nap), akkor 1 héten belül teljesen le fogsz merülni idegileg és fizikailag is.

Az optimális fogyás heti maximum 1 kg. A fentiek alapján ez nem véletlen!

Az alapanyagcsere (BMR) kb. 1400 kalóriának felel meg. Fontos tudnod, hogy nem ajánlott az alapanyagcsere alatti energiabevitel, mert ez az anyagcsere lelassulását vonja maga után. Ha diétázol vagy fogyni szeretnél, akkor soha ne fogyassz kevesebb kalóriát, mint az alapanyagcseréd!

Lehet, hogy gyorsan fogysz 1200 vagy kevesebb kalóriás étrenddel, de ugyanolyan gyorsan vissza is fogod szedni a leadott kilókat, ha abbahagyod a diétát!

Heti 2 kg fogyás almaecettel – Lehetséges-e?

A heti 2 kg fogyás nagyon drasztikus és a fentiek értelmében nem fog működni.

2 kg fogyás csak almaecettel? Mozgás és diéta nélkül?

Ugye, érted már, hogy miért nem működik?

Tényleg nagyon jól hangzik, hogy pár teáskanál almaecettől csak úgy leolvadnak rólunk a kilók, nem igaz?

Hát igen, én is szerettem volna ezt korábban elhinni, ezért ki is próbáltam. Sajnos nálam a fogyás kizárólag almaecettel nem működött.

Tudod, hogy miért nem működik?

Az almaecet diéta hatásosságának ugyanis egy kevésbé ismert feltétele, hogy az almaecet kúra mellett nem ajánlott napi 1200 kalóriánál többet enni!

Ez azt jelenti, hogy igazából nem az almaecettől fogy az ember, hanem a drasztikus fogyókúrától, a drasztikusan lecsökkentett kalóriabeviteltől!

Ha kicsit figyelmesebben olvasod az almaecet diétáról szóló cikkeket, amelyek az almaecetet csodaszerként sztárolják, feltűnhet, hogy az almaecet fogyasztásához minden esetben szigorú diétát is javasolnak!

Az almaecet önmagában kevés, a tartós fogyás kizárólag almaecet iszogatásával nem érhető el.

Fogyás almaecettel – Összegzés

Fogyásra sajnos még mindig nem létezik csodaszer, sem pedig csodarecept vagy csodamódszer.

Természetesen van megoldás: Ha tartósan szeretnénk fogyni, akkor érdemes tudatosabban élnünk. Az életmódváltás, az egészséges táplálkozás és a sport a leghatékonyabb és legbiztosabb megoldás mind a súlyunk, mind pedig az egészségünk megőrzésében.

Nekem legalábbis ez vált be. Míg fogyókúráztam, össze-vissza ingadozott súlyom (jojó hatás), mióta egészségesen táplálkozom, egészségesebb életmódot folytatok, tartom a súlyomat. Mindezt természetesen, fogyókúra nélkül.

Ne dőlj be a jól hangzó, de hamis ígéreteknek! Mindig gondold át, hogy mennyire reális, amit az adott diéta vagy fogyókúra ígér!