Az almaecet fogyókúra egy nagyon egyszerű fogyókúra. Legalábbis első látásra-hallásra.

Reménykedve, hátha ez lesz a megoldás, hogy végre megszabaduljanak néhány kilótól.

Mivel nagyon egyszerűnek tűnik az almaecet kúra, és a neten tömegesen azt olvashatjuk, hogy az almaecet igazi csodaszerszerként csak úgy lerobbantja rólunk a kilókat, sokan ki is próbálják.

De tényleg elég csak almaecetet fogyasztani, hogy lefogyjunk?

Tartalomjegyzék

1. Almaecet fogyókúra lényege – Hogyan működik az almaecet diéta?

1.1 Almaecet kúra 1. változat – Almaecetes víz

1.2 Almaecet kúra 2. változat – Mézes almaecet fogyókúra

2. Fogyás almaecettel – Mennyit lehet fogyni az almaecet diéta során?

3. Almaecet fogyókúra – Az ördög itt is részletekben rejtőzik!

4. Fogyókúra gyorsan almaecettel?

5. Fogyókúra almaecettel – Mennyire hatásos?

6. Almaecet kapszula – Ezzel lehet fogyni?

7. Almaecet fogyókúra előnyei

8. Almaecet fogyókúra hátrányai

9. Almaecet fogyókúra mellékhatása

10. Almaecet fogyókúra – Személyes tapasztalat

11. Almaecet fogyókúra – Összegzés

1. Almaecet fogyókúra lényege – Hogyan működik az almaecet diéta?

Az almaecet fogyókúra nagyon egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy minden étkezés előtt 15 perccel almaecetes vizet iszunk.

A almaecet kúra kétféleképpen történhet: almaecetes vízzel vagy mézes-almaecetes vízzel.

1.1 Almaecet kúra 1. változat – Almaecetes víz

 • Almaecet adagolása: Keverj el 2-3 dl vizet 2 teáskanál almaecettel!
 • A víz sima csapvíz legyen, ne pedig szénsavas víz!
 • Az almaecetes víz íze kissé savas. Ha túl kellemetlennek érzed az almaecet ízét, akkor inkább több vízzel keverd el vagy használj kevesebb almaecetet!
 • Az almaecetes vizet 15 perccel étkezés előtt idd meg!

1.2 Almaecet kúra 2. változat – Mézes almaecet fogyókúra

 • Almaecet adagolása: Keverj el 2-3 dl vizet 2 teáskanál almaecettel és 1-2 teáskanál mézzel!
 • A víz sima csapvíz legyen, ne pedig szénsavas víz!
 • Az almaecetes víz íze mézzel kellemesebb, de még így is savas lehet. Ha túl kellemetlennek érzed az almaecet ízét, akkor inkább több vízzel keverd el vagy használj kevesebb almaecetet! A mézes almaecet helyett használj inkább almaecetet és igazi mézet!
 • Az almaecetes vizet 15 perccel étkezés előtt idd meg!

2. Fogyás almaecettel – Mennyit lehet fogyni az almaecet diéta során?

Az almaecet diétától heti 0,5 kg-2 kg-ot lehet fogyni.

Ezt azért ne vedd készpénznek! A Heti 2 kg fogyás almaecettel? cikkben olvashatsz arról, hogy hogyan lehet heti 2 kg-ot lefogyni.

Érdemes elolvasnod! Olyan (valóban) hasznos információkhoz jutsz, amelyek segítenek eldönteni, hogy mennyire reális egy fogyókúra vagy diéta.

3. Almaecet fogyókúra – Az ördög itt is részletekben rejtőzik!

Tényleg nagyon jól hangzik, hogy pár teáskanál almaecettől csak úgy lerobbannak rólunk a kilók, nem igaz? Hát igen, én is szerettem volna ezt korábban elhinni, ezért ki is próbáltam. Sajnos nálam a fogyás kizárólag almaecettel nem működött.

Tudod, hogy miért nem működik?

Az almaecet diéta hatásosságának ugyanis egy kevésbé ismert feltétele, hogy az almaecet kúra mellett nem ajánlott napi 1200 kalóriánál többet enni!

Viszonyításképpen: egy átlagos aktivitású és testtömegű felnőtt napi energiaigénye: 2000 kalória.

Ez azt jelenti, hogy igazából nem az almaecettől fogy az ember, hanem a drasztikus fogyókúrától, a drasztikusan lecsökkentett kalóriabeviteltől!

Ha kicsit figyelmesebben olvasod az almaecet diétáról szóló cikkeket, amelyek az almaecetet csodaszerként sztárolják, feltűnhet, hogy az almaecet fogyasztásához minden esetben szigorú diétát is javasolnak!

4. Fogyókúra gyorsan almaecettel?

Fentebb már olvashattad, hogy az almaecet fogyókúra sikere nem az almaeceten múlik, hanem az 1200 vagy még kevesebb kalóriás drasztikus fogyókúrának. Így ha valahol almaecet diétával gyors fogyást ígérnek, kérlek, ne dőlj be ennek a badarságnak!

Inkább olvasd el ezt a cikket is: Heti 2 kiló fogyás almaecettel?

Ez garantáltan segít, hogy kiszűrd az üres fogyókúrás ígéreteket!

5. Almaecet fogyókúra – Mennyire hatásos?

Az almaecet önmagában általában kevés. Tartós fogyás kizárólag almaecet iszogatásával nem érhető el.

Egyik barátnőm szerint pár napig gyorsította az anyagcseréjét és fogyott is néhány hét alatt 1-2 kilót. De aztán megszokta a szervezete és már semmi hatása nem volt. Ezt követően kilók is visszajöttek. Az is elképzelhető, hogy a magasabb folyadékbevitel miatt kevesebbet is evett, és ezért (is) fogyott.

6. Almaecet kapszula – Ezzel lehet fogyni?

Ha nem szereted az almaecetet, akkor bevehetsz egy-két almaecet kapszulát is: „Az almaecet minden jótékony hatása egy kényelmes kapszulába  zárva.” A reklám szuper jól hangzik, még az almaecet kellemetlen ízét is megspórolhatod.

De tényleg jó is valamire vagy csak a pénzed és idődet pazarlod újabb csodaszerre?

Az almaecet kapszula nagyon jól hangzik, hiszen rém egyszerű lenne, ha egy-egy csodapirulától, esetünkben az almaecet kapszulától, varázsütésre lefogynánk. De sajnos az almaecet kapszula önmagában szintén nem csodaszer.

7. Almaecet fogyókúra előnyei

 1. Az almaecet diéta legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerű. Nem kell étrendet tervezni, nem kell nehezen beszerezhető diétás termékek után szaladgálni.
 2. Az almaecet fogyókúra nem drága. Nincs hozzá szükség speciális fogyókúrás, diétás termékekre, csupán almaecetre, ami olcsónak mondható és gyakorlatilag bárhol beszerezhető.
 3. Fontos: ne a legolcsóbb iparilag előállított almaecetet vedd meg! Bio almaecetet, bio szűretlen almaecetet válassz, mert az almaecet jótékony hatása erre érvényes!

8. Almaecet fogyókúra hátrányai

 1. Az almaecet fogyókúra az esetek túlnyomó részében önmagában nem működik vagy csak időszakos fogyást eredményez.
 2. Az almaecet diéta sikertelenségének oka, hogy az almaecet önmagában kevés a fogyáshoz. A fogyás és a tartós fogyás titka a megfelelő diéta, egészséges életmód és életmódváltás. Az almaecet támogathatja a fogyás folyamatát: zsírégető hatása van, fokozza az anyagcserét, csökkenti az étvágyat és vízhajtó hatása van (azaz a fogyás nem zsírból történik, hanem egyszerűen vizet vesztünk, ami a fogyás elején a legerőteljesebb).
 3. Helytelen táplálkozás mellett az almaecet sem segít tartósan lefogyni.
 4. A savasító ételek fogyasztása akár akadályozhatja is a fogyást! A savasító ételek rendszeres fogyasztása sem fogyókúra alatt, sem más esetben nem javasolt. Szerinted a manapság elfogyasztott rengeteg savasító étel mellett tényleg jó ötlet bármilyen ecetet inni?
 5. Szintén fontos tudnod, hogy az almaecet csak a nevében alma. Míg az alma friss, lúgosító és egészséges, addig az almaecet csak halovány árnyéka a finom, friss almának, ráadásul savasít is. A frissen készített almaecet állítólag lúgosít, de ez biztos nem igaz az iparilag tömegesen előállított almaecetre.

9. Almaecet fogyókúra mellékhatása

Az almaecet ecet, ami savas kémhatású. Ha érzékeny a gyomrod, akkor te is úgy járhatsz, mint én, azaz égni és fájni fog a gyomrod az almaecettől. Ebben az esetben azonnal hagyd abba az almaecet kúrát!

10. Almaecet fogyókúra – Személyes tapasztalat

Hosszú évekkel ezelőtt én is kipróbáltam az almaecet kúrát. Azt hallottam az almaecetről, hogy zsírégető és fogyni lehet tőle. Mivel egyszerűnek tűnt almaecettel fogyni, én is belevágtam. Ez volt a ki tudja hányadik fogyókúrám”, ami végül semmilyen eredményt nem hozott. Az almaecet fogyókúrának nálam csupán annyi hatása volt, hogy fájt és égett a gyomrom az ecettől. Így én gyorsan rövidre zártam ez a „fogyókúrát” is.

Olyan fogyókúrát nem csinálok, amitől rosszul vagyok… Ne tedd Te se! Az egészségünk sokkal fontosabb, mint holmi buta fogyókúra.

11. Almaecet fogyókúra – Összegzés

Természetesen van megoldás: Ha tartósan szeretnénk fogyni, akkor érdemes tudatosabban élnünk. Az életmódváltás, az egészséges táplálkozás és a sport a leghatékonyabb és legbiztosabb megoldás mind a súlyunk, mind pedig az egészségünk megőrzésében.

Fogyásra sajnos még mindig nem létezik csodaszer, sem pedig csodarecept.

Nekem legalábbis ez vált be. Míg fogyókúráztam, össze-vissza ingadozott súlyom (jojó hatás), mióta egészségesen táplálkozom, egészségesebb életmódot folytatok, tartom a súlyomat. Mindezt természetesen, fogyókúra nélkül.

Ne dőlj be a jól hangzó, de hamis ígéreteknek! Mindig gondold át, hogy mennyire reális, amit az adott diéta vagy fogyókúra ígér!