A káposztaleves diéta első látásra az egyik leghatékonyabb fogyókúra: rekord idő alatt rekord túlsúlytól szabadulhatsz meg.

A káposztaleves diéta pontos leírását itt találod, a káposztaleves diéta mintaétrendet pedig itt.

Ha káposztaleves receptet keresel, akkor a káposztaleves diétához illő fogyókúrás káposztaleves receptjét kattints ide.

Mennyire hatásos a káposztaleves diéta?

Állítólag akár 5-9 kilót is lehet fogyni 1 hetes káposztaleves fogyókúrával.

Ez elég jól hangzik, nem? Mindössze csak egy 1 hetes fogyókúrát kell valahogy kibekkelnünk ahhoz, hogy 5-9 kilótól megszabaduljunk!

Ha csak ezt nézzük, akkor a káposztaleves diéta kifejezetten hatásosnak tűnik. Heti 5-9 kiló fogyás nagyon gyors és nagyon sok. Azaz nagyon hatásos. Vagy inkább a csodával határos?

Rossz hír, hogy az 5-9 kg fogyás inkább a csodával határos. A legtöbben sajnos nem tudnak káposztaleves diétával heti 5-9 kilót lefogyni. És más diétával sem. Ez nem véletlen.

Káposztaleves diéta - Mennyire hatásos?

Lehet-e tartósan fogyni káposztaleves diétával?

A káposztaleves diéta esetén – mint minden más diéta és fogyókúra esetén – nem csak az a kérdés, hogy mennyit és milyen gyorsan tudunk fogyni.

A legfőbb kérdés az, hogy meg tudjuk-e tartani a leadott kilókat a fogyókúra után is? Vajon mennyire lesz tartós a fogyás?

Ha már többször fogyókúráztál sikertelenül, akkor pontosan érted ezt a problematikát.

Sajnos az egyoldalú, erős kalóriamegvonáson alapuló fogyókúráknál a jojó effektus szinte borítékolható. Főleg, ha az életmódunkon semmit se változtatunk és szép lassan visszatérünk a korábbi, megszokott táplálkozásunkhoz.

A káposztaleves diéta után igen nagy a veszélye annak, hogy a leadott kilókat visszaszedjük. A drasztikus fogyókúra miatt előfordulhat, hogy akár többet hízunk vissza, mint amennyit lefogytunk.

Ez pedig minden fogyókúrázó réme…

Mennyire egészséges a fogyás káposztalevessel?

Szintén kardinális kérdés, hogy hogyan hat az adott diéta – esetünkben káposztaleves diéta – az egészségünkre? Egészséges-e a káposztaleves diéta, segíti-e az egészségünk megőrzését is?

Ez az a pont, amit  sokan figyelmen kívül hagynak, hiszen a gyors fogyás ígérete pillanatnyilag sokkal fontosabbnak tűnhet, mint a hosszú távú egészségünk.

A káposztaleves diéta nagyon egyoldalú és túl drasztikus ahhoz, hogy egészségesnek nevezhetnénk. A diétaleírásában is szerepel, hogy 1 hétnél nem szabad tovább folytatni a káposztaleves diétát, mert hosszabb távon biztos hiánybetegségekhez vezet.

Az erős kalóriamegvonás miatt a leadott kilókkal elsősorban vizet veszítünk. És sajnos jelentős mennyiségű izmot is és csak kevés zsírt. Pedig pont a zsírpárnáktól szerettünk volna megszabadulni, nem?

A káposztaleves diétával jó eséllyel növeljük a testünk testzsírszázalékát!

Ráadásul izomvesztés hosszú távon még inkább növeli az elhízás veszélyét: minél kevesebb az izmunk, annál alacsonyabb az energiafelhasználásunk!

Mennyire hatásos a káposztaleves diéta? – Összegzés

Ha kicsit utánaszámolsz, akkor könnyen rájössz, hogy a heti 5-9 kg fogyás erős túlzás. Ráadásul a leadott kilók jelentős része nem a zsírpárnáidat fogja csökkenteni, hanem vízveszteség lesz. És sajnos izomvesztés (azaz az izmaidból fogysz).

Persze a gyors fogyókúra mindig nagyon csábító.

A tartós és egészséges fogyás titka még mindig a fokozatos életmódváltás, az egészséges életmód és mozgás. Vannak dolgok, amelyek támogathatják a fogyást, de ha valóban tartós eredményre és hosszú távú egészségre vágyunk, akkor nem ússzuk meg kisebb-nagyobb életmódváltás nélkül.

Vagy Te még nem csábultál el soha egy könnyű és gyors fogyást ígérő fogyókúrának?

Bevallom, én többször is bedőltem az ilyen ígéreteknek. Hosszú évek teltek el, mire rájöttem, hogy rossz helyen keresem a megoldást.

Ettől függetlenül lehet, hogy neked pont a káposztaleves diéta lesz a megfelelő. Nem vagyunk egyformák.

Ami biztos: A káposztalevest nyugodtan fogyaszthatod. A legjobb, ha  más diétás ételekkel együtt illeszted be a fogyókúrás vagy diétás étrendedbe.

Ha mégis úgy döntesz, hogy belevágsz a káposztaleves diétába, 1 hétnél tovább ne folytasd!