Ha szeretnéd kipróbálni a zöld turmixot, akkor ez a zöld turmix alaprecept nagyszerű kezdés lehet a számodra.

Ha még soha nem készítettél zöld turmixot, akkor vágj bele most!

Jó pár évvel ezelőtt ez volt az első zöld turmixom (zöld smoothie). Azóta is a legfontosabb zöld turmix alapreceptünk, ezért is merem kezdőknek is ajánlani.

Egy kis motiváció első zöld turmixod elkészítéséhez: Ha szeretnél méregteleníteni, akkor a zöld turmix kiváló megoldást jelent. Akkor is jó választás a zöld turmix, ha diétázol. A zöld turmix elkészítése nagyon egyszerű.

Tipp a zöld turmix alaprecepthez: A maximális pozitív hatás érdekében éhgyomorra idd és csak vízzel hígítsd. A tejtermékek rontják a tápanyagok felszívódását. Mérlegtelenítés alatt pedig inkább mellőzd őket!

Ha egész délelőtt a zöld turmixot iszod, a szervezeted ujjongani fog! Ha nagyon éhes vagy, akkor tegyél bele egy kis zabkorpát, így már biztos elég lesz ebédig!

Zöld turmix alaprecept

Mennyiség: 1-1,2 liter
zöld turmix alaprecept

Zöld turmix alaprecept hozzávalók

  • 2 db kisebb alma
  • 1 db banán
  • 2 marék spenót
  • csipet fahéj
  • víz

Zöld turmix alaprecept elkészítése

  1. A zöld turmixhoz először vágd kisebb darabokra a banánt, az almát és a spenótot.
  2. Rétegezd a hozzávalókat ebben a sorrendben: banán, alma, spenót. Először mindig a lédúsabb összetevőket tedd a turmixkehelybe, és erre halmozd a keményebb és ellenállóbb gyümölcsöket, zöldségeket és zöld leveleket. Ezzel megkönnyíted a turmix munkáját.
  3. Szórd meg egy csipet fahéjjal, engedd fel kevés vízzel (fontos!), majd szakaszosan turmixolva és vizet adagolva turmixold simára a zöld turmixot.
  4. Annyi vizet adj a zöld turmixhoz, hogy számodra kellemes sűrűségű legyen.