Finom vegán almás muffin, ami nem csak szuper finom, de szuper egyszerű is!

Ha kezdő vagy a konyhában, nem gond, ez a muffin nagyon egyszerű, biztos sikerülni fog már elsőre is 🙂 Biztos sikert aratsz vele barátoknál, családnál egyaránt!

Legjobb, ha máris nekilátsz ennek az almás muffinnak!

Vegán almás muffin

Mennyiség: 12 db muffin

Sütési hőfok: 180 fok

Sütési idő: 30-35 perc

Vegán almás muffin hozzávalók

  • 18 dkg tönkölyliszt (fehér és teljes kiőrlésű is lehet fele-fele arányban)
  • 1 nagyobb alma lereszelve (kb. 20 dkg)
  • 1 natúr szójajoghurt (150 g)
  • 4 ek olívaolaj
  • 12 dkg nádcukor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk fahéj

Vegán almás muffin elkészítése

  1. Keverd össze a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral, majd add hozzá a nádcukrot és a fahéjat.
  2. Végül add hozzá a lereszelt almát, a szójajoghurtot, az olívaolajat, majd keverd el a vegán almás muffin tésztáját.
  3. Vegán almás muffin sütése: Töltsd a muffin tésztáját muffin papírral kibélelt vagy kikent-kilisztezett muffin formába.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süsd meg a vegán almás muffint.
  5. Jó étvágyat ehhez a finom vegán almás muffinhoz!