Finom vegán almás muffin, ami nem csak szuper finom, de szuper egyszerű is!
Ha kezdő vagy a konyhában, nem gond, ez a muffin nagyon egyszerű, biztos sikerülni fog már elsőre is 🙂 Biztos sikert aratsz vele barátoknál, családnál egyaránt!
Legjobb, ha máris nekilátsz ennek az almás muffinnak!
Vegán almás muffin
Mennyiség: 12 db muffin
Sütési hőfok: 180 fok
Sütési idő: 30-35 perc
Vegán almás muffin hozzávalók
- 18 dkg tönkölyliszt (fehér és teljes kiőrlésű is lehet fele-fele arányban)
- 1 nagyobb alma lereszelve (kb. 20 dkg)
- 1 natúr szójajoghurt (150 g)
- 4 ek olívaolaj
- 12 dkg nádcukor
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk fahéj
Vegán almás muffin elkészítése
- Keverd össze a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral, majd add hozzá a nádcukrot és a fahéjat.
- Végül add hozzá a lereszelt almát, a szójajoghurtot, az olívaolajat, majd keverd el a vegán almás muffin tésztáját.
- Vegán almás muffin sütése: Töltsd a muffin tésztáját muffin papírral kibélelt vagy kikent-kilisztezett muffin formába.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süsd meg a vegán almás muffint.
- Jó étvágyat ehhez a finom vegán almás muffinhoz!