Biztos hallottad már a bulgurról, hogy milyen szuper egészséges és milyen egészséges. Ez a zöldséges bulgur is pont ilyen: finom és talán még egészségesebb, mint a párolt bulgur, hiszen sok-sok zöldséget is tartalmaz.

A zöldséges bulgur elkészítése egyszerű: először elkészítjük a párolt bulgurt, közben wokban megpirítjuk-pároljuk a zöldségeket, majd az egészet jól összekeverjük. És már kész is a mennyei finom zöldséges bulgur köret!

Ha teheted, a zöldséges bulgurt mindig friss zöldségekből készíted el (ez minden más zöldséges receptre is igaz). De ha éppen nincs kéznél friss zöldséged otthon, ne ess kétségbe, a mirelit zöldség is megteszi.

Ezt a bulgur receptet barna bulgurból és világos bulgurból is elkészítheted.

Ha még több bulgur receptet szeretnél, akkor a bulgur recepteket itt találod.

Zöldséges bulgur

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 20-25 perc

Zöldséges bulgur hozzávalók

  • 25 dkg bulgur (vagy barna bulgur)
  • 1 kicsi brokkoli (kb. 25-30 dkg)
  • 1 pritamin paprika (vagy kápia paprika)
  • 1 nagyobb répa felkockázva
  • 2 marék zöldborsó (mirelit is jó)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Zöldséges bulgur elkészítése

  1. A bulgurt 5 dl vízben megfőzzük (bulgur elkészítése lépésről lépésre) és félretesszük. .
  2. Az apróra vágott vöröshagymát wokban kis zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott répát és pritaminpaprikát.
  3. Kicsit pirítjuk, majd kevés vizet adunk hozzá, majd további 5 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket.
  4. Hozzáadjuk a brokkolit és a zöldborsót is. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre pároljuk a zöldségeket.
  5. A párolt zöldségeket összekeverjük a párolt bulgurral.
  6. Jó étvágyat a zöldséges bulgurhoz!

Tippek a zöldséges bulgur elkészítéséhez

  • A zöldségeket mindig csak annyira pároljuk vagy főzzük meg, hogy még roppanósak maradjanak. Ha szétfőzzük a zöldségeket, nem marad bennük túl sok tápanyag.