Biztos hallottad már a bulgurról, hogy milyen szuper egészséges és milyen egészséges. Ez a zöldséges bulgur is pont ilyen: finom és talán még egészségesebb, mint a párolt bulgur, hiszen sok-sok zöldséget is tartalmaz.
A zöldséges bulgur elkészítése egyszerű: először elkészítjük a párolt bulgurt, közben wokban megpirítjuk-pároljuk a zöldségeket, majd az egészet jól összekeverjük. És már kész is a mennyei finom zöldséges bulgur köret!
Ha teheted, a zöldséges bulgurt mindig friss zöldségekből készíted el (ez minden más zöldséges receptre is igaz). De ha éppen nincs kéznél friss zöldséged otthon, ne ess kétségbe, a mirelit zöldség is megteszi.
Ezt a bulgur receptet barna bulgurból és világos bulgurból is elkészítheted.
Ha még több bulgur receptet szeretnél, akkor a bulgur recepteket itt találod.
Zöldséges bulgur
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 20-25 perc
Zöldséges bulgur hozzávalók
- 25 dkg bulgur (vagy barna bulgur)
- 1 kicsi brokkoli (kb. 25-30 dkg)
- 1 pritamin paprika (vagy kápia paprika)
- 1 nagyobb répa felkockázva
- 2 marék zöldborsó (mirelit is jó)
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Zöldséges bulgur elkészítése
- A bulgurt 5 dl vízben megfőzzük (bulgur elkészítése lépésről lépésre) és félretesszük. .
- Az apróra vágott vöröshagymát wokban kis zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott répát és pritaminpaprikát.
- Kicsit pirítjuk, majd kevés vizet adunk hozzá, majd további 5 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket.
- Hozzáadjuk a brokkolit és a zöldborsót is. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre pároljuk a zöldségeket.
- A párolt zöldségeket összekeverjük a párolt bulgurral.
- Jó étvágyat a zöldséges bulgurhoz!
Tippek a zöldséges bulgur elkészítéséhez
- A zöldségeket mindig csak annyira pároljuk vagy főzzük meg, hogy még roppanósak maradjanak. Ha szétfőzzük a zöldségeket, nem marad bennük túl sok tápanyag.