A spenótot nem mindenki szereti, de van rá mód, hogy a spenótot is úgy tálaljuk, hogy az mégis elfogyjon. Ilyen szuper étel a spenótos bulgur is, amit a legtöbben megesznek. Elsősorban azért mert finom, másodsorban, mert a spenót kissé rejtve szerepel benne.

A spenótos bulgur elkészítése egyszerű: először elkészítjük a párolt bulgurt, közben wokban elkészítjük a spenótot majd az egészet jól összekeverjük.

Ez a spenótos bulgur friss spenótból készül. Mirelit spenót csak akkor jó hozzá, ha a mirelit spenót egész levelekből áll és nem püré állagú. A mirelit darált spenóttól az egész bulgur zöld lesz, amit zöld színe miatt nem biztos, hogy megesznek majd…

Ha szeretnél még több bulgurból készült ételt készíteni, a bulgur recepteket itt találod.

Spenótos bulgur

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 20-25 perc

Spenótos bulgur hozzávalók

  • 30 dkg bulgur
  • 2 nagy marék friss spenót (kb. 10-15 dkg)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 ek étolaj / kókuszolaj
  • só, bors

Spenótos bulgur elkészítése

  1. Főzd meg a bulgurt 6 dl vízben (bulgur elkészítése lépésről lépésre), majd tedd félre.
  2. Futtasd meg az apróra vágott fokhagymát wokban kevés zsiradékon.
  3. Add hozzá az előzőleg alaposan átmosott, majd csíkokra vágott spenótot. Őrölj rá kevés borsot és szór meg egy csipet sóval és 2 csipet szerecsendióval.
  4. Párold meg a spenótot. Akkor jó, ha már kissé összeesett. Ne adj hozzá vizet, elég az a víz mennyiség, ami a mosás után még rajta maradt.
  5. Keverd össze a spenótot a párolt bulgurral.
  6. Ezzel el is készült a finom spenótos bulgur!

Jó étvágyat a spenótos bulgurhoz!