A spenótot nem mindenki szereti, de van rá mód, hogy a spenótot is úgy tálaljuk, hogy az mégis elfogyjon. Ilyen szuper étel a spenótos bulgur is, amit a legtöbben megesznek. Elsősorban azért mert finom, másodsorban, mert a spenót kissé rejtve szerepel benne.
A spenótos bulgur elkészítése egyszerű: először elkészítjük a párolt bulgurt, közben wokban elkészítjük a spenótot majd az egészet jól összekeverjük.
Ez a spenótos bulgur friss spenótból készül. Mirelit spenót csak akkor jó hozzá, ha a mirelit spenót egész levelekből áll és nem püré állagú. A mirelit darált spenóttól az egész bulgur zöld lesz, amit zöld színe miatt nem biztos, hogy megesznek majd…
Ha szeretnél még több bulgurból készült ételt készíteni, a bulgur recepteket itt találod.
Spenótos bulgur
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 20-25 perc
Spenótos bulgur hozzávalók
- 30 dkg bulgur
- 2 nagy marék friss spenót (kb. 10-15 dkg)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj / kókuszolaj
- só, bors
Spenótos bulgur elkészítése
- Főzd meg a bulgurt 6 dl vízben (bulgur elkészítése lépésről lépésre), majd tedd félre.
- Futtasd meg az apróra vágott fokhagymát wokban kevés zsiradékon.
- Add hozzá az előzőleg alaposan átmosott, majd csíkokra vágott spenótot. Őrölj rá kevés borsot és szór meg egy csipet sóval.
- Párold meg a spenótot. Akkor jó, ha már kissé összeesett. Ne adj hozzá vizet, elég az a víz mennyiség, ami a mosás után még rajta maradt.
- Keverd össze a spenótot a párolt bulgurral.
- Ezzel el is készült a finom spenótos bulgur!
Jó étvágyat a spenótos bulgurhoz!