Ha egy egyszerű, de különleges édességre vágysz, akkor ezt az epres chia pudingot muszáj kipróbálnod!
Engem kicsit későn ért utol a „chia láz”, de végül a mi konyhánkba is belopózott ajándék képében. Így hát nem volt mit tennem, muszáj volt valamit készítem belőle 🙂
Az első próbálkozás nem volt valami fényes. Nekem legalábbis nem nagyon ízlett a chia mag és gyümölcs kombináció. Elég szimpla volt az íze és az állaga is, olyan, amit másodjára már nem ennék meg. Ha már desszert, legyen finom, nem igaz? (Az hogy a lehetőségekhez mérten diétás és egészséges, nálam alap…)
Ami viszont nagyon tetszett, az a chia pudingban megjelenő chia mag pöttyök… Így a mosolygós, pöttyös desszert végül mégis kapott még egy esélyt 🙂
Így jött össze ez a finom, valódi desszertnek nevezhető, vidáman pöttyös epres chia puding. Ennek az epres chia pudingnak a kókusztejszín a titka, ettől lesz igazán finom és krémes.
Ha vegán chia pudingot szeretnél készíteni, akkor méz helyett agavét vagy juharszirupot, illetve más édesítőszert is használhatsz.
Epres chia puding
Mennyiség: 2-4 adag
Epres chia puding hozzávalók
- 10 ek chia mag
- 2 dl kókusztejszín
- 2 ek méz (vegán változat: agavé szirup, juharszirup, nyírfacukor, stb.)
- 3 dl kókusztej
- 1-2 marék eper
Epres chia puding elkészítése
- Keverd el a chia magot a kókusztejjel és a kókusztejszínnel , majd tedd félre.
- Halmozd a feldarabolt eper egy részét poharakba, szedd rá a chia pudingot, majd díszítsd a tetejüket eperrel és mentalevéllel.
- Hagyd állni az epres chia pudingot 1 órán át, hogy megpuhulhassanak a chia magok.
- Ha reggelire szeretnéd fogyasztani ezt az epres chia pudingot, akkor érdemes este elkészítened, hogy reggel már csak enni kelljen 🙂