Ha egy egyszerű, de különleges édességre vágysz, akkor ezt az epres chia pudingot muszáj kipróbálnod!

Engem kicsit későn ért utol a „chia láz”, de végül a mi konyhánkba is belopózott ajándék képében. Így hát nem volt mit tennem, muszáj volt valamit készítem belőle 🙂

Az első próbálkozás nem volt valami fényes. Nekem legalábbis nem nagyon ízlett a chia mag és gyümölcs kombináció. Elég szimpla volt az íze és az állaga is, olyan, amit másodjára már nem ennék meg. Ha már desszert, legyen finom, nem igaz? (Az hogy a lehetőségekhez mérten diétás és egészséges, nálam alap…)

Ami viszont nagyon tetszett, az a chia pudingban megjelenő chia mag pöttyök… Így a mosolygós, pöttyös desszert végül mégis kapott még egy esélyt 🙂

Így jött össze ez a finom, valódi desszertnek nevezhető, vidáman pöttyös epres chia puding. Ennek az epres chia pudingnak a kókusztejszín a titka, ettől lesz igazán finom és krémes.

Ha vegán chia pudingot szeretnél készíteni, akkor méz helyett agavét vagy juharszirupot, illetve más édesítőszert is használhatsz.

Epres chia puding

Mennyiség: 2-4 adag

epres chia puding

Epres chia puding hozzávalók

  • 10 ek chia mag
  • 2 dl kókusztejszín
  • 2 ek méz (vegán változat: agavé szirup, juharszirup, nyírfacukor, stb.)
  • 3 dl kókusztej
  • 1-2 marék eper

Epres chia puding elkészítése

  1. Keverd el a chia magot a kókusztejjel és a kókusztejszínnel , majd tedd félre.
  2. Halmozd a feldarabolt eper egy részét poharakba, szedd rá a chia pudingot, majd díszítsd a tetejüket eperrel és mentalevéllel.
  3. Hagyd állni az epres chia pudingot 1 órán át, hogy megpuhulhassanak a chia magok.
  4. Ha reggelire szeretnéd fogyasztani ezt az epres chia pudingot, akkor érdemes este elkészítened, hogy reggel már csak enni kelljen 🙂