A márvány szelet nagyon egyszerű süti: kevés hozzávalóból áll és a tésztát tényleg csak össze kell keverni és be kell tenni a sütőbe. 20-25 perc múlva már készen is van 🙂
A süti receptjét több mint 20 évvel ezelőtt kaptam, akkoriban még csak fehér liszttel készítettem én is a sütiket. Azóta kicsit átalakult ez a recept is.
Ebben a márványszeletben van teljes kiőrlésű liszt is, a fehér cukor helyett pedig nádcukor került bele.
Régen azért szerettem ezt a pihe-puha sütit, mert mindig jól sikerült 🙂
Márvány szelet hozzávalók
- 20 dkg nádcukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 4 egész tojás
- 1 dl repceolaj (vagy más étolaj)
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Márvány szelet elkészítése
- A márvány szelethez először összekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot és az olajat.
- Ezután hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, végül a szénsavas ásványvizet is hozzáadjuk.
- A márványtészta felét beleöntjük egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- A márványtészta másik felébe belekeverjük a kakaóport.
- A fehér tésztára „kacskaringósan” ráöntjük a kakaós tésztát. A kanál végével tovább fokozhatjuk a márványosítást, ha húzunk még néhány csíkot a tésztába.
- Tedd a márványsütit 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 25 perc alatt már el is készül.
Márvány szelet tippek
- Ne dolgozd túl a tésztát, mert a végeredmény tömör lesz, amit ugye nem szeretnél 🙂
- A márványtésztát lehet dióval, mogyoróval, lekvárral stb. ízesíteni.
- A márvány szeletet nem szabad túlsütni, mert kiszárad és „fojtós” lesz. Az első sütés után már tudni fogod, hogy a Te sütődben mennyi idő alatt készül el ez a márványsüti úgy, hogy maradjon megfelelő nedvességtartalma.
Szia! 🙂
Elkészítettük a párommal ezt a sütit és nagyon finom lett!
Nagyon szívesen!