A márvány szelet nagyon egyszerű süti: kevés hozzávalóból áll és a tésztát tényleg csak össze kell keverni és be kell tenni a sütőbe. 20-25 perc múlva már készen is van 🙂

A süti receptjét több mint 20 évvel ezelőtt kaptam, akkoriban még csak fehér liszttel készítettem én is a sütiket. Azóta kicsit átalakult ez a recept is.

Ebben a márványszeletben van teljes kiőrlésű liszt is, a fehér cukor helyett pedig nádcukor került bele.

Régen azért szerettem ezt a pihe-puha sütit, mert mindig jól sikerült 🙂

Márvány szelet hozzávalók

  • 20 dkg nádcukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 4 egész tojás
  • 1 dl repceolaj (vagy más étolaj)
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Márvány szelet elkészítése

  1. A márvány szelethez először összekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot és az olajat.
  2. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, végül a szénsavas ásványvizet is hozzáadjuk.
  3. A márványtészta felét beleöntjük egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. A márványtészta másik felébe belekeverjük a kakaóport.
  5. A fehér tésztára „kacskaringósan” ráöntjük a kakaós tésztát. A kanál végével tovább fokozhatjuk a márványosítást, ha húzunk még néhány csíkot a tésztába.
  6. Tedd a márványsütit 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 25 perc alatt már el is készül.

Márvány szelet tippek

  1. Ne dolgozd túl a tésztát, mert a végeredmény tömör lesz, amit ugye nem szeretnél 🙂
  2. A márványtésztát lehet dióval, mogyoróval, lekvárral stb. ízesíteni.
  3. A márvány szeletet nem szabad túlsütni, mert kiszárad és „fojtós” lesz. Az első sütés után már tudni fogod, hogy a Te sütődben mennyi idő alatt készül el ez a márványsüti úgy, hogy maradjon megfelelő nedvességtartalma.