Epres mákos tészta? – Igen, miért is ne! De nem ám a menzás változat, hanem egy sokkal finomabb és egészségesebb mákos tészta eperrel, diétásan!
Kis átalakítással még a mákos tésztát is teljesen megújíthatjuk és ínycsiklandóvá varázsolhatjuk. Felejtsd el az agyoncukrozott, unalmas menzás változatot, készítsd el teljes kiőrlésű tésztából, édesítsd steviával (nyírfacukorral, mézzel) és tálald joghurtos eperöntettel.
Így nem csak jobban néz ki, hanem sokkal finomabb is. És persze sokkal egészségesebb is …
Epres mákos tészta
- Mennyiség: 2 adag
- Elkészítési idő: 15 perc
Epres mákos tészta hozzávalók
- 20-25 dkg teljes kiőrlésű spagetti (vagy gluténmentes tészta)
- 8 ek darált mák
- stevia
- 6 szem eper
- 4 ek joghurt
Epres mákos tészta elkészítése
- Az epres mákost tésztához először megfőzzük a tésztát, majd megszúrjuk a steviával elkevert darált mákkal.
- Ezután nyakon öntjük a mákos tésztát a joghurtból, eperből és steviából készített öntettel.
- Jó étvágyat a finom epres mákos tésztához!
Tippek – Miért együnk mákos tésztát?
- A máknak igen magas a kalcium tartalma. A kalcium fontos szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében és kezelésében, így érdemes alkalmanként mákos ételeket fogyasztanunk.
- Ne használjunk finomított cukrot, mert elvonja a vitaminokat és ásványi anyagokat – így a kalciumot is – a szervezettől.
- A steviából érdemes több márkát kipróbálni, mert eltérő az ízük, valamelyik biztos elnyeri a tetszésünket. Én most por alakút használtam, amely édesítőhatása kb. a cukor édesítőerejének a duplája. Ennek nem volt mellékíze.