Tofu brassói wokban sült krumplival. Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom brassói hús nélkül! A FEM3 Café-ban is nagy siker volt 🙂
Elárulok Neked egy titkot: Ez a tofu brassói legalább annyira finom, mint amilyen gusztán a képen kinéz!
Nem véletlen, hogy ez a vega, egész pontosan vegán brassói az egyik kedvenc ételem. És nem csak az enyém. A húsimádók is nagyon szeretik!
Magát a tofu brassóit 15 perc alatt elkészítheted, ha előre megfőzöd a krumplit. Ezzel az egyszerű tofu brassói recepttel villámgyors ebédet készíthetsz hétköznapokon, de akár hétvégén is.
A húsmentes fogások nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy tehermentesítsd a szervezetedet. Ezért amikor csak teheted, válassz tápláló, diétásan elkészített húsmentes ételeket!
A pirított füstölt tofuval egyszerűen isteni a tofu brassói, próbáld ki Te is!
Tofu brassói
Mennyiség: 2-3 adag
Tofu brassói hozzávalók
- 1 füstölt tofu (30 dkg)
- 75 dkg burgonya/fő
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pirospaprika
- olívaolaj
- kókuszzsír
Tofu brassói elkészítése
- A tofu brassóihoz először főzd meg a burgonyát a héjában.
- Kockázd fel a tofut és a főtt burgonyát, majd kezd el kevés kókuszzsíron az egészet pirítani.
- Közben vágd apróra a fokhagymát, és amikor már majdnem megpirult a tofu és a krumpli, add hozzá a tofu brassóihoz. Sózd, borsozd, fűszerezd még ízlésed szerint.
- Ha készen vagy a pirítással, vedd le a tofu brassóit a tűzről. Szórd meg pirospaprikával és rázd össze jól egészet.
Ezt a finom, magyaros tofu brassóit a FEM3 Café-ban is elkészítettem. Mónikának és Joshinak is nagyon ízlett 🙂 Kóstold meg Te is!