Vegán brassói tofuval és wokban sült krumplival. Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom brassói hús nélkül! A FEM3 Café-ban is nagy siker volt 🙂
Elárulok Neked egy titkot: Ez a vegán brassói legalább annyira finom, mint amilyen gusztán a képen kinéz!
Nem véletlen, hogy ez vegán brassói az egyik kedvenc ételem. És nem csak az enyém. A húsimádók is nagyon szeretik!
Magát a vegán brassóit 15 perc alatt elkészítheted, ha előre megfőzöd a krumplit. Ezzel az egyszerű vegán brassói recepttel villámgyors ebédet készíthetsz hétköznapokon, de akár hétvégén is.
A húsmentes fogások nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy tehermentesítsd a szervezetedet. Ezért amikor csak teheted, válassz tápláló, diétásan elkészített húsmentes ételeket!
A pirított füstölt tofuval egyszerűen isteni a vegán brassói, próbáld ki Te is!
Vegán brassói
Mennyiség: 2-3 adag
Vegán brassói hozzávalók
- 1 füstölt tofu (30 dkg)
- 75 dkg burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pirospaprika
- olívaolaj
- kókuszzsír
Vegán brassói elkészítése
- Főzd meg a burgonyát a héjában.
- Kockázd fel a tofut és a főtt burgonyát, majd kezd el kevés kókuszzsíron az egészet pirítani.
- Közben vágd apróra a fokhagymát, és amikor már majdnem megpirult a tofu és a krumpli, add hozzá a brassóihoz. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlésed szerint.
Ezt a finom, magyaros vega brassóit a FEM3 Café-ban is elkészítettem. Mónikának és Joshinak is nagyon ízlett 🙂 Kóstold meg Te is!
Kedves Szilvi! Hol szerzed be a vegán ételekhez az alapanyagokat?
Kedves Sarolta!
A helyi (szegedi) bioboltban szoktam vásárolni, ill. piacon.
Merre laksz?
Hu ha ez jól néz ki csak egy kérdésem van sok helyen olvastam hogy a Tófut ki kell préselni és utánna kockázni te hogy csináltad köszönöm a választ
Ha nagyon nedves a tofu, akkor valóban érdemes kipréselni. Ha nem, elég leönteni és leitatni róla a folyadékot.
köszönöm szépen a választ
most készült el, finom lett!!! Még egy salátát azért összedobok hozzá holnapra.
Örülök, hogy ízlett 🙂