A bulgur felhasználása igen sokrétű. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy mi mindent készíthetsz a bulgurból. Természetesen bulgur recepteket is ajánlok neked, hogy ki is tudd próbálni ezt a különlegesen finom ízű gabonafélét.

Remélem, Te is megkedveled a bulgurt, ha eddig még nem próbáltad!

Ha még nem ismered a bulgurt, akkor itt találsz róla csupa hasznos tudnivalót. Ha bulgur receptet keresel, akkor pedig itt találod a bulgur receptek gyűjteményét.

Most pedig nézzük meg, hogy milyen ételeket készíthetsz a bulgurból!

Bulgur felhasználása 1# – Bulgur elkészítése köretnek

A bulgur felhasználásának leggyakoribb módja a bulgur elkészítése köretnek. A legegyszerűbb bulgur köret a párolt bulgur (videóval). Szintén egyszerű és finom bulgur köret a petrezselymes bulgur, amely szuper alternatívája a petrezselymes rizsnek. Nagyon finom bulgur köret a wokban készülő zöldséges bulgur, vagy a magyaros ízvilágú török rizs, amelynek elkészítését a reform ételektől ódzkodóknak is ajánlom. A bulgur köretek gyűjteményét itt találod.

Bulgur felhasználása 2# – Bulgur salátákhoz

A bulgur salátákhoz is kiváló. Ehhez keverj a párolt bulgurhoz friss vagy párolt zöldségeket.

Bulgur felhasználása 3# – Bulgur egytálételekhez, rakott ételekhez

A bulgurból szuper rakott bulgurt és bulgur egytálételeket varázsolhatsz.

Bulgur felhasználása 4# – Bulgur tarhonya helyett

A bulgurt tarhonya helyett is bevetheted: Mivel a bulgur megfőzve nagyon hasonlít a tarhonyára (legalábbis szerintem), akár tarhonya helyett is használhatod. Aki nem ismeri ezt a gabonafélét, nem fog rájönni a cserére, mert az íze is annyira hasonló a tarhonyáéhoz. Viszont a bulgur sokkal egészségesebb a tarhonyánál. Legalábbis a hagyományos tarhonyáknál, amelyek többnyire finomlisztből és tojásból készülnek.

Bulgur felhasználása

Bulgur felhasználása 5# – Bulgur levesekhez

A bulgur levesbetétnek is kiváló.

Bulgur felhasználása 6# – Bulgur desszertekhez

Kevesen tudják, de a bulgur édesen is elkészíthető. Nagyon finom például aszalt gyümölcsökkel.

Bulgur felhasználása 7# – Bulgur rizs helyett

A bulgur a fehér rizs egészségesebb alternatívája. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy fehér rizs helyett bulgurt használsz köretként vagy kedvenc ételben.