Nagyon finom török rizs recept paprikásan-hagymásan!
A török rizs megnevezés igen félrevezető, hiszen itt nem is rizsről, hanem bulgurról van szó. Vagy megfordítva: A bulgurt török rizsnek is nevezik.
Török rizst először egy autentikus török gyorsétteremben ettem. Nagyon finom volt és innen jött az ötlet, hogy megpróbálom itthon is elkészíteni. Ez a török rizs recept szemrevételezés és ízlelőbimbóim alapján készült, azaz amit láttam és amilyen ízeket éreztem, azt próbáltam visszaadni ebben a receptben.
Mégha nem is echte török ez a török rizs, szuper finom lett.
A magyaros ízek kedvelőinek is ajánlom, még akkor is, ha nehezen újítasz az ételek terén 🙂
Ha pedig már unod a sok krumplit és fehér rizst, van még egy nyomós ok arra, hogy próbáld ki ezt a teljes értékű, egészséges bulgur receptet!
Ha közben nagy kedved kerekedik a bulgurhoz, a bulgur recepteket itt találod.
Hajrá 🙂
Török rizs
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Török rizs hozzávalók
- 25 dkg bulgur
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 fehér paprika
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- pirospaprika
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors
Török rizs elkészítése
- A török rizshez vágd apróra a hagymát és a fehér paprikát, majd kevés zsiradékon párold puhára.
- Add hozzá a pirospaprikát, a bulgurt, a sűrített paradicsomot és a kétszeres mennyiségű vizet (bulgur elkészítéséről itt olvashatsz többet).
- Sózd és borsozd a török rizst.
- Főzd a török rizst kb. 10 percig fedő alatt, majd vedd le a tűzről.
- Az apróra vágott petrezselyem zöldjét csak a végén, tálalás előtt keverd a török rizshez. Így megőrizzük a petrezselyem finom, friss aromáját.
Jó étvágyat a török rizshez!