Nagyon finom török rizs recept paprikásan-hagymásan!

A török rizs megnevezés igen félrevezető, hiszen itt nem is rizsről, hanem bulgurról van szó. Vagy megfordítva: A bulgurt török rizsnek is nevezik.

Török rizst először egy autentikus török gyorsétteremben ettem. Nagyon finom volt és innen jött az ötlet, hogy megpróbálom itthon is elkészíteni. Ez a török rizs recept szemrevételezés és ízlelőbimbóim alapján készült, azaz amit láttam és amilyen ízeket éreztem, azt próbáltam visszaadni ebben a receptben.

Mégha nem is echte török ez a török rizs, szuper finom lett.

A magyaros ízek kedvelőinek is ajánlom, még akkor is, ha nehezen újítasz az ételek terén 🙂

Ha pedig már unod a sok krumplit és fehér rizst, van még egy nyomós ok arra, hogy próbáld ki ezt a teljes értékű, egészséges bulgur receptet!

Ha közben nagy kedved kerekedik a bulgurhoz, a bulgur recepteket itt találod.

Hajrá 🙂

Török rizs

Mennyiség: 3-4 adag

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Török rizs hozzávalók

  • 25 dkg bulgur
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 fehér paprika
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • pirospaprika
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • só, bors

Török rizs elkészítése

  1. A török rizshez vágd apróra a hagymát és a fehér paprikát, majd kevés zsiradékon párold puhára.
  2. Add hozzá a pirospaprikát, a bulgurt, a sűrített paradicsomot és a kétszeres mennyiségű vizet (bulgur elkészítéséről itt olvashatsz többet).
  3. Sózd és borsozd a török rizst.
  4. Főzd a török rizst kb. 10 percig fedő alatt, majd vedd le a tűzről.
  5. Az apróra vágott petrezselyem zöldjét csak a végén, tálalás előtt keverd a török rizshez. Így megőrizzük a petrezselyem finom, friss aromáját.

Jó étvágyat a török rizshez!