Finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető rakott bulgur tofuval, póréhagymával, borsóval és spenóttal.
Ez a rakott bulgur húsmentes, nagyon finom és egészséges.
Szuper bulgur egytálétel, a tökéletes ebéd, amellyel biztos jól laksz 🙂
Hát nem gyönyörű a színe? Tudod, a szemünk is velünk eszik 😉
Rakott bulgur tofuval
Mennyiség: 4-6 adag
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütési hőfok: 200 fok
Rakott bulgur tofuval hozzávalók
- 25 dkg bulgur
- 15 dkg zöldborsó
- 1 közepes répa felkockázva
- 1 kisebb póréhagyma
- 3 nagy marék spenót
- 1 közepes fej lilahagyma
- 30 dkg füstölt tofu (1 csomag)
- 2-3 dl szójajoghurt (vega rakott bulgurhoz: házi natúr joghurt / bio natúr joghurt)
- 1 mk majoránna
- 2 tk mustár
- só, bors
- kókuszolaj
Rakott bulgur tofuval elkészítése
- Öntsd fel a bulgurt 2-szeres mennyiségű forró vízzel. Sózd, majd fedő alatt főzd pár percig, majd tedd félre állni, hogy magába szívja a maradék vizet.
- Vágd apróra a lilahagymát, karikázd fel a póréhagymát, majd wokban kevés kókuszolajon pirítsd üvegesre.
- Keverd hozzá a répát és a borsót egy kis vízzel, sózd, borsozd, majd fedő alatt párold roppanósra a zöldségeket.
- Végül keverd a zöldségekhez a felszeletelt spenótot is és párold egy kicsit, hogy összébb essen.
- Add a zöldségekhez a lereszelt vagy szétmorzsolt tofut.
- A tofut és a zöldségeket keverd össze a joghurttal és a mustárral, majd fűszerezd még, ha szükséges.
- Öntsd rá a bulgurra a zöldséggel összekevert tofut, majd egyengesd el szépen.
- Mehet is a rakott bulgur a 200 fokos sütőbe! Süsd addig, amíg szépen megpirul a rakott bulgur teteje (kb. 30 perc)!
Fogyaszd egészséggel ezt a finom spenótos-tofus rakott bulgurt!