Finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető rakott bulgur tofuval, póréhagymával, borsóval és spenóttal.

Ez a rakott bulgur húsmentes, nagyon finom és egészséges.

Szuper bulgur egytálétel, a tökéletes ebéd, amellyel biztos jól laksz 🙂

Hát nem gyönyörű a színe? Tudod, a szemünk is velünk eszik 😉

Rakott bulgur tofuval

Mennyiség: 4-6 adag

Sütési idő: kb. 30 perc

Sütési hőfok: 200 fok

Rakott bulgur tofuval hozzávalók

  • 25 dkg bulgur
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 közepes répa felkockázva
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 3 nagy marék spenót
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 30 dkg füstölt tofu (1 csomag)
  • 2-3 dl szójajoghurt (vega rakott bulgurhoz: házi natúr joghurt / bio natúr joghurt)
  • 1 mk majoránna
  • 2 tk mustár
  • só, bors
  • kókuszolaj

Rakott bulgur tofuval elkészítése

  1. Öntsd fel a  bulgurt 2-szeres mennyiségű forró vízzel. Sózd, majd fedő alatt főzd pár percig, majd tedd félre állni, hogy magába szívja a maradék vizet.
  2. Vágd apróra a lilahagymát, karikázd fel a póréhagymát, majd wokban kevés kókuszolajon pirítsd üvegesre.
  3. Keverd hozzá a répát és a borsót egy kis vízzel, sózd, borsozd, majd fedő alatt párold roppanósra a zöldségeket.
  4. Végül keverd a zöldségekhez a felszeletelt spenótot is és párold egy kicsit, hogy összébb essen.
  5. Add a zöldségekhez a lereszelt vagy szétmorzsolt tofut.
  6. A tofut és a zöldségeket keverd össze a joghurttal és a mustárral, majd fűszerezd még, ha szükséges.
  7. Öntsd rá a bulgurra a zöldséggel összekevert tofut, majd egyengesd el szépen.
  8. Mehet is a rakott bulgur a 200 fokos sütőbe! Süsd addig, amíg szépen megpirul a rakott bulgur teteje (kb. 30 perc)!

Fogyaszd egészséggel ezt a finom spenótos-tofus rakott bulgurt!