A zöldbabos-brokkolis bulgur egy igazán egészséges és egyszerű köret. A zöldbab, a bulgur és a brokkoli külön-külön is nagyon finom, együtt pedig valami mennyei!

Ha esetleg még nem főztél bulgurt, nem kell aggódnod. A bulgur elkészítése nem nagy ördöngösség. Ha követed a lenti receptleírást, biztos sikerülni fog!

Zöldbabos-brokkolis bulgur

Mennyiség: 4 adag

Zöldbabos-brokkolis bulgur

Zöldbabos-brokkolis bulgur hozzávalók

  • 25 dkg bulgur
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg zöldbab (sárga hüvelyű, de jó a zöld is)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só, bors

Zöldbabos-brokkolis bulgur elkészítése

  1. Az előzőleg átmosott bulgurt kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk. A párolt bulgur részletes elkészítését itt találod.
  2. Az apróra vágott hagymát wokban kis zsiradékon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a zöldbabot és a brokkolit, sózzuk, borsozzuk.
  4. A zöldbabot és a brokkolit kevés vízzel pár perc alatt roppanósra pároljuk.
  5. Hozzáadjuk az előzőleg elkészített párolt bulgurt és az egészet elkeverjük.
  6. Jó étvágyat a zöldbabos-brokkolis bulgurhoz!

Tippek a zöldbabos-brokkolis bulgur elkészítéséhez

  • A zöldbabot és a brokkolit csak annyira párold meg, hogy roppanós maradjon! Ha szétfőzzük a zöldségeket, nem marad bennük túl sok tápanyag.
  • A bulgur egy szuper egészséges gabona, amelyet muszáj kipróbálnod. Ha kísérletező kedvű vagy, a bulgur receptek gyűjteményét itt találod 🙂 Jó főzőgetést!