A zöldbabos-brokkolis bulgur egy igazán egészséges és egyszerű köret. A zöldbab, a bulgur és a brokkoli külön-külön is nagyon finom, együtt pedig valami mennyei!
Ha esetleg még nem főztél bulgurt, nem kell aggódnod. A bulgur elkészítése nem nagy ördöngösség. Ha követed a lenti receptleírást, biztos sikerülni fog!
Zöldbabos-brokkolis bulgur
Mennyiség: 4 adag
Zöldbabos-brokkolis bulgur hozzávalók
- 25 dkg bulgur
- 25 dkg brokkoli
- 25 dkg zöldbab (sárga hüvelyű, de jó a zöld is)
- 1 közepes vöröshagyma
- só, bors
Zöldbabos-brokkolis bulgur elkészítése
- Az előzőleg átmosott bulgurt kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk. A párolt bulgur részletes elkészítését itt találod.
- Az apróra vágott hagymát wokban kis zsiradékon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a zöldbabot és a brokkolit, sózzuk, borsozzuk.
- A zöldbabot és a brokkolit kevés vízzel pár perc alatt roppanósra pároljuk.
- Hozzáadjuk az előzőleg elkészített párolt bulgurt és az egészet elkeverjük.
- Jó étvágyat a zöldbabos-brokkolis bulgurhoz!
Tippek a zöldbabos-brokkolis bulgur elkészítéséhez
- A zöldbabot és a brokkolit csak annyira párold meg, hogy roppanós maradjon! Ha szétfőzzük a zöldségeket, nem marad bennük túl sok tápanyag.
- A bulgur egy szuper egészséges gabona, amelyet muszáj kipróbálnod. Ha kísérletező kedvű vagy, a bulgur receptek gyűjteményét itt találod 🙂 Jó főzőgetést!