Ez a finom és egészséges rakott hajdina az egyik nagy kedvencünk: egyszerűen elkészíthető és laktató is.

Ha vállalkozó kedvű vagy, vagy szeretnél egy finom húsmentes receptet kipróbálni, ez egy remek alkalom. Ez a rakott hajdina akár a Te konyhád színfoltjává is válhat!

Tudtad, hogy ha a csicseriborsót és a spenótot hajdinát (vagy más teljes értékű gabonával) párosítjuk, akkor teljes értékű ételt kapunk úgyis, hogy nincs benne hús? Néha jót tesz egy-egy húsmentes nap a szervezetünknek 🙂

Ami biztos, hogy ez a rakott hajdina igen laktató és tápláló is egyben! Azaz biztos nem maradsz éhes, viszont a kajakóma is el fog kerülni 🙂

Rakott hajdina csicseriborsóval

  • Mennyiség: 4-6 adag
  • Sütési idő: 40 perc
  • Sütési hőfok: 200 fok

Rakott hajdina csicseriborsóval

Rakott hajdina csicseriborsóval hozzávalók

  • 25 dkg hajdina
  • 50 dkg spenót
  • 2 db konzerv csicseriborsó (2 * 400 gramm)
  • 2 dl szójatejföl (vegetáriánus változat: 2 dl tejföl)
  • 1 nagy hagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 mk kurkuma
  • 1/2 mk őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • olaj

Rakott hajdina csicseriborsóval elkészítése

  • Készítsd el a hajdinát pici sóval, kétszeres mennyiségű vízben (hajdina elkészítése lépésről lépésre).
  • Öntsd le a csicseriborsó levét.
  • Pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon, majd add hozzá a kurkumát és a szerecsendiót.
  • Pirítsd még egy kicsit, majd add hozzá adagonként a megmosott csíkokra vágott spenótot és a vékonyra vágott póréhagyma felét. Sózd, borsozd és fedő alatt párold roppanósra.
  • Simítsd a párolt hajdinát egy tűzálló tálba.
  • Öntsd a hajdinára a csicseriborsóval elkevert spenótot.
  • Kend meg a rakott hajdina tetejét a szójatejföllel (a tejföllel).
  • Süsd addig a rakott hajdinát, míg egy kicsit megpirul a teteje (200 fokon kb. 30 perc).
  • A vékonyra szeletelt póréhagyma másik felét szórd a rakott csicseriborsó tetejére.