Ez a finom és egészséges rakott hajdina az egyik nagy kedvencünk: egyszerűen elkészíthető és laktató is.
Ha vállalkozó kedvű vagy, vagy szeretnél egy finom húsmentes receptet kipróbálni, ez egy remek alkalom. Ez a rakott hajdina akár a Te konyhád színfoltjává is válhat!
Tudtad, hogy ha a csicseriborsót és a spenótot hajdinát (vagy más teljes értékű gabonával) párosítjuk, akkor teljes értékű ételt kapunk úgyis, hogy nincs benne hús? Néha jót tesz egy-egy húsmentes nap a szervezetünknek 🙂
Ami biztos, hogy ez a rakott hajdina igen laktató és tápláló is egyben! Azaz biztos nem maradsz éhes, viszont a kajakóma is el fog kerülni 🙂
Rakott hajdina csicseriborsóval
- Mennyiség: 4-6 adag
- Sütési idő: 40 perc
- Sütési hőfok: 200 fok
Rakott hajdina csicseriborsóval hozzávalók
- 25 dkg hajdina
- 50 dkg spenót
- 2 db konzerv csicseriborsó (2 * 400 gramm)
- 2 dl szójatejföl (vegetáriánus változat: 2 dl tejföl)
- 1 nagy hagyma
- 1/2 fej fokhagyma
- 1 póréhagyma
- 1 mk kurkuma
- 1/2 mk őrölt szerecsendió
- só, bors
- olaj
Rakott hajdina csicseriborsóval elkészítése
- Készítsd el a hajdinát pici sóval, kétszeres mennyiségű vízben (hajdina elkészítése lépésről lépésre).
- Öntsd le a csicseriborsó levét.
- Pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon, majd add hozzá a kurkumát és a szerecsendiót.
- Pirítsd még egy kicsit, majd add hozzá adagonként a megmosott csíkokra vágott spenótot és a vékonyra vágott póréhagyma felét. Sózd, borsozd és fedő alatt párold roppanósra.
- Simítsd a párolt hajdinát egy tűzálló tálba.
- Öntsd a hajdinára a csicseriborsóval elkevert spenótot.
- Kend meg a rakott hajdina tetejét a szójatejföllel (a tejföllel).
- Süsd addig a rakott hajdinát, míg egy kicsit megpirul a teteje (200 fokon kb. 30 perc).
- A vékonyra szeletelt póréhagyma másik felét szórd a rakott csicseriborsó tetejére.