Ez a villámgyorsan elkészíthető csicseriborsó krémleves garantáltan a kedvenced lesz!
Nem csak azért a kedvencünk, mert kifejezetten gyorsan elkészül, hanem mert nagyon finom és egészséges is.
Ezt a csicseriborsó-krémlevest tényleg el tudod 15 perc alatt készíteni! A gyorsaság titka a csicseriborsóliszt, amely leegyszerűsíti a főzés folyamatát, hiszen a csicseriborsót nem kell hosszadalmasan áztatni, majd főzni és még turmixolni is.
A csicseriborsó lisztből készült csicseriborsó krémlevesnek további előnye, hogy míg a turmixszal nem annyira tökéletes a pürésítés, a csicseriborsóliszttel minden esetben krémes, sima állagú krémlevest kapunk.
Ráadásul a rövid főzési idő miatt több tápanyag is marad a csicseriborsó krémlevesben.
A vegán csicseriborsó krémlevesbe szójajoghurt került. Ha vegetáriánus módra szeretnéd elkészíteni, vagy te fogyaszthatsz tejtermékeket, akkor helyettesítsd a szójajoghurtot natúr joghurttal 🙂
Csicseriborsó krémleves
- Mennyiség: 4-5 adag
- Elkészítési idő: 15-20 perc
Csicseriborsó krémleves hozzávalók
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb lilahagyma
- 1,2-1,5 l víz
- 1 mk kókuszzsír
- 1/2 mk fokhagymapor
- 1/2 mk kurkuma
- 1 dl szójajoghurt (vegetáriánus változat: natúr joghurt).
- só, bors
Csicseriborsó krémleves elkészítése
- Keverd simára a csicseriborsólisztet kevés hideg vízzel, majd öntsd fel a maradék vízzel és fűszerezd.
- Főzd addig, míg krémleves állagúra be nem sűrűsödik a csicseriborsó krémleves.
- Habard be a krémlevest a szójajoghurttal (natúr joghurttal).
- Közben vágd karikára a hagymákat és pirítsd meg kevés kókuszzsíron.
- Tálaláskor szórd meg a csicseriborsó krémlevest a pirított hagymával.
- Ha még jobban fel akarod turbózni a levest, akár petrezselyemmel is megszórhatod 🙂
Ha kedvet kaptál még több csicseriborsós ételhez, itt találod a csicseriborsó receptek gyűjteményét.