Ez a villámgyorsan elkészíthető csicseriborsó krémleves garantáltan a kedvenced lesz!

Nem csak azért a kedvencünk, mert kifejezetten gyorsan elkészül, hanem mert nagyon finom és egészséges is.

Ezt a csicseriborsó-krémlevest tényleg el tudod 15 perc alatt készíteni! A gyorsaság titka a csicseriborsóliszt, amely leegyszerűsíti a főzés folyamatát, hiszen a csicseriborsót nem kell hosszadalmasan áztatni, majd főzni és még turmixolni is.

A csicseriborsó lisztből készült csicseriborsó krémlevesnek további előnye, hogy míg a turmixszal nem annyira tökéletes a pürésítés, a csicseriborsóliszttel minden esetben krémes, sima állagú krémlevest kapunk.

Ráadásul a rövid főzési idő miatt több tápanyag is marad a csicseriborsó krémlevesben.

A vegán csicseriborsó krémlevesbe szójajoghurt került. Ha vegetáriánus módra szeretnéd elkészíteni, vagy te fogyaszthatsz tejtermékeket, akkor helyettesítsd a szójajoghurtot natúr joghurttal 🙂

Csicseriborsó krémleves

  • Mennyiség: 4-5 adag
  • Elkészítési idő: 15-20 perc

Csicseriborsó krémleves

Csicseriborsó krémleves hozzávalók

  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1,2-1,5 l víz
  • 1 mk kókuszzsír
  • 1/2 mk fokhagymapor
  • 1/2 mk kurkuma
  • 1 dl szójajoghurt (vegetáriánus változat: natúr joghurt).
  • só, bors

Csicseriborsó krémleves elkészítése

  1. Keverd simára a csicseriborsólisztet kevés hideg vízzel, majd öntsd fel a maradék vízzel és fűszerezd.
  2. Főzd addig, míg krémleves állagúra be nem sűrűsödik a csicseriborsó krémleves.
  3. Habard be a krémlevest a szójajoghurttal (natúr joghurttal).
  4. Közben vágd karikára a hagymákat és pirítsd meg kevés kókuszzsíron.
  5. Tálaláskor szórd meg a csicseriborsó krémlevest a pirított hagymával.
  6. Ha még jobban fel akarod turbózni a levest, akár petrezselyemmel is megszórhatod 🙂

Ha kedvet kaptál még több csicseriborsós ételhez, itt találod a csicseriborsó receptek gyűjteményét.