Almás pite sütés nélkül, fahéjjal, kókusszal, liszt és hozzáadott cukor nélkül.

Ez a finom sütés nélküli almás pite 1,5 kg almából készült.

A nyers almás pite előnye, hogy nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon olcsó és nagyon finom 🙂

Ez a sütés nélküli almás pite pofonegyszerűen elkészíthető, csupán az almát kell lereszelned, a hozzávalókat összekeverned és már készen is vagy!

A sütemény kifejezetten egészséges, diétás és még gluténmentes is. A mézet bátran lecserélheted nyírfacukorra vagy eritritre.

Ha vegán almás pitét szeretnél, akkor a méz helyett használj agavé vagy datolya szirupot.

Érdemes kipróbálnod, mert mennyei finom ez a sütés nélküli almás pite!

Almás pite sütés nélkül

  • Tortaforma mérete: 28 cm
  • Mennyiség: 8-10 szelet

Almás pite sütés nélkül hozzávalók

  • 1,5 kg édes alma
  • 1-2 citrom leve
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 marék mazsola
  • 6 ek kókuszliszt / mandulaliszt / lenmagliszt
  • 2 ek méz / nyírfacukor ízlés szerint (vegánoknak: agavé szirup, datolya szirup)
  • 3 púpozott ek útifű maghéj
  • fahéj ízlés szerint

Almás pite sütés nélkül - nyers süti

Almás pite sütés nélkül elkészítése

  1. A sütés nélküli almás pite elkészítéshez először az almákat fele-fele arányban kisebbre és nagyobbra reszeljük.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, a kókuszlisztet (vagy mandulalisztet / lenmaglisztet), a kókuszreszeléket, ízlés szerint édesítjük, végül belekeverjük a nyers almás pitébe az útifűmaghéjat is.
  3. A nyers almás pite tésztáját torta- vagy piteformába simítjuk (a forma méretétől függően vékonyabb vagy vastagabb lesz a süti), majd 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és szépen lehessen szeletelni.
  4. A sütés nélküli almás pitét kókuszreszelékkel megszórva és mézzel (vegánok: agavé sziruppal, datolya sziruppal, stb.) tálaljuk.
Almás pite sütés nélkül

Almás pite sütés nélkül: egyszerű, egészséges, diétás és még gluténmentes is!