Almás pite sütés nélkül, fahéjjal, kókusszal, liszt és hozzáadott cukor nélkül.
Ez a finom sütés nélküli almás pite 1,5 kg almából készült.
A nyers almás pite előnye, hogy nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon olcsó és nagyon finom 🙂
Ez a sütés nélküli almás pite pofonegyszerűen elkészíthető, csupán az almát kell lereszelned, a hozzávalókat összekeverned és már készen is vagy!
A sütemény kifejezetten egészséges, diétás és még gluténmentes is. A mézet bátran lecserélheted nyírfacukorra vagy eritritre.
Ha vegán almás pitét szeretnél, akkor a méz helyett használj agavé vagy datolya szirupot.
Érdemes kipróbálnod, mert mennyei finom ez a sütés nélküli almás pite!
Almás pite sütés nélkül
- Tortaforma mérete: 28 cm
- Mennyiség: 8-10 szelet
Almás pite sütés nélkül hozzávalók
- 1,5 kg édes alma
- 1-2 citrom leve
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 marék mazsola
- 6 ek kókuszliszt / mandulaliszt / lenmagliszt
- 2 ek méz / nyírfacukor ízlés szerint (vegánoknak: agavé szirup, datolya szirup)
- 3 púpozott ek útifű maghéj
- fahéj ízlés szerint
Almás pite sütés nélkül elkészítése
- A sütés nélküli almás pite elkészítéshez először az almákat fele-fele arányban kisebbre és nagyobbra reszeljük.
- Hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, a kókuszlisztet (vagy mandulalisztet / lenmaglisztet), a kókuszreszeléket, ízlés szerint édesítjük, végül belekeverjük a nyers almás pitébe az útifűmaghéjat is.
- A nyers almás pite tésztáját torta- vagy piteformába simítjuk (a forma méretétől függően vékonyabb vagy vastagabb lesz a süti), majd 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és szépen lehessen szeletelni.
- A sütés nélküli almás pitét kókuszreszelékkel megszórva és mézzel (vegánok: agavé sziruppal, datolya sziruppal, stb.) tálaljuk.
Almás pite sütés nélkül – Ti küldtétek
Ezt a képet Fogarasi Móni küldte, köszönjük 🙂
„Ma megcsináltam az almás pite receptedet, nagyon finom! Köszönöm neked ez a süteményt, különösen azért is mert betegségem miatt nem, vagy minimális mennyiségben fogyaszthatok szénhidrátos ételeket. Most én is ehettem egy fincsi sütit „
Én is kifogom próbálni a recepteket mert nagyon érdekesnektalálom!Viszont ami még nagyon tetszik az amit az útifűmagrol olvastam,nagyon érdekes,mert erről még nem halodtam.Nagyon szuper!
Szia Edit!
Örülök, hogy újdonságokat találtál az oldalon. Remélem, megtetszenek az itteni receptek és egyéb írások.
Ha elkészítetted a sütit, írd meg, hogy mennyire ízlett, vált be 🙂
Kedves Szilvi!
Nagyon tetszik a recepted! Kíváncsian várom a holnapi kóstolást. ? Már most nagyon fincsi.
Chia maggal készült, útifű allergia miatt.
Örülök 🙂 Hogy sikerült?
Sziasztok! Kipróbáltam a receptet, de nekem/nekünk a lenmagliszt nagyon nem jött be…
Legközelebb próbáld meg kókuszliszttel vagy mandulaliszttel 🙂
A lenmagliszt íze nem mindenkinek tetszik, ezért is írtam a receptbe több választási lehetőséget. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam már erre a süti receptre, így biztos működik.
Legtöbb esetben igaz: Ízlések és pofonok különbözőek 🙂 Ez tényleg egy nagyon szokatlan süti…
Kedves Szilvi!Elkeszitettem az almatortatv,Nekunk a lenmagliszttel semmi problemánk nem volt.Mindenkinek izlett ez s suti meg az en csak feher kenyeret evo kisebbik fiamnak is.Hamar megvan es tenyleg finom nem kell sutni meregetni számomra tokeletes koszonom
Szia Helga!
Szuper 🙂 A lenmagliszt nagyon egészséges, persze jó, ha az ízét is szeretjük 😉
Kedves Szilvi!
Az útifű maghéjat helyettesíthetném pudingporral? Vagy mit javasolsz helyette és mennyit? Válaszod előre is köszönöm!
Kedves Rózsa!
Ennek a sütinek az útifűmaghéj a lelke. Mással még nem próbáltam. Ha mégis helyettesíteni akarod, akkor kísérletezni kell, hogy mi hoz még ugyanilyen eredményt.
Kedves Szilvi!
Köszönöm a receptet, nagyon mutatós és egyszerű torta. Én óvatos voltam a kókusz liszttel, mert nagyon nagy a nedvesség felvétele, egy kanállal kevesebb került bele. Úgy érzem ez a süti legjobb formáját az ízletes őszi almákból hozza ki, de így is rendkívül finom.
Nagyon szívesen 🙂 Egészségetekre!
Szia!
Butaságnak tűnhet a kérdés, de az almát meghámozzuk lereszelés előtt ugye?
Illetve én fél adagot csinálok, és zabpehelyliszttel helyettesíteném a felsoroltakat, remélem így is szuper lesz.
Én nem szoktam meghámozni az almát. Majd írd meg, hogy jó lett-e zabpehellyel. Az útifűmaghéjat azért tedd bele, mert attól áll össze 🙂
Szia!
Köszi a választ, a hétvégén elkészítem és beszámolok:-) Természetesen az útifűmaghéjat nem hagyom ki!
Ma készítettem ilyet először, szuper recept, nagyon finom ?
Már hogy képet nem tudok csatolni, pedig lefényképeztem….
Örülök, hogy ízlett 🙂 A képet elküldheted e-mailben is (egyelőre nem megoldott a képek felcsatolása az oldalon, de utánanézek): fozoiskola@lovelyveg.hu.
Sziasztok,
a Pàrom nagy almás pite fanatikus. Eddig csak klasszikus formában ette. Igyekszünk „megtérítni” a mentesség felé. Szülinapi tortaként készült meglepetésként a fenti recept. Nincs rá szó, hogy mennyire örült neki és hogy milyen gyorsan nem maradt belőle semmi. Én aszalt meggyet raktam a tetejére, ettől picit pikánsabb az ízvilaga. Inkább három szó, mint száz… NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!
Nagyon örülök, hogy ízlett 🙂
Koszonom a szuper receptet!
Szívesen 🙂