Isteni finom vegán sütőtök-krémleves, amelybe ezúttal egy kis alma is került.
Persze ennek a sütőtök-krémlevesnek nem csak a színe szép, hanem az íze és az illata is nagyon kellemes 🙂
Ha szereted a sütőtököt, akkor biztosra veszem, hogy ez a vegán sütőtök krémleves Neked is ízleni fog 🙂
Az almával és illatos fűszerekkel ízesített sütőtök krémleves csodát művel testünkkel és lelkünkkel, és színesebbre, melegebbre varázsolja a hűvösebb és szürke hidegebb időszakokat is.
A vegán sütőtök-krémleves mindenre jó: búra, borúra, náthára, szürke hétköznapokra, hideg estékre, ha jó kedved van, vagy csak úgy…
Így ha a egy kis melegségre vágysz, szeretnél egy kicsit felvidulni, készítsd el ezt a finom vegán sütőtök krémlevest 🙂
Vegán sütőtök krémleves
- Mennyiség: 6-8 adag
- Elkészítés: kb. 30 perc
Vegán sütőtök krémleves hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
- 2 kisebb alma
- 1 közepes lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt gyömbér, szerecsendió, fahéj ízlés szerint
- csipet friss kakukkfű
- 2-4 ek nádcukor
- csipet só
- kevés zsiradék
- 2 dl rizstejszín
Vegán sütőtök krémleves elkészítése
- A vegán sütőtök krémleveshez először vágd fel a lilahagymát és párold kevés zsiradékon üvegesre .
- Tisztítsd meg a sütőtököt és az almákat, majd vágd fel őket.
- Öntsd fel vízzel és fűszerezd.
- Főzd puhára a sütőtököt és az almát.
- Pürésítsd kézi mixerrel vagy turmixszal, majd annyi vízzel engedd fel a vegán sütőtök krémlevest, hogy megfelelő sűrűségű legyen (ha szükséges).
- Kóstold meg az elkészült vegán sütőtök krémlevest és ízesítsd még, ha szükséges. Adj hozzá annyi nádcukrot, hogy számodra elég édes legyen.
- Végül habard be a vegán sütőtök krémlevest a rizstejszínnel.
Jó étvágyat kívánok a vegán sütőtök krémleveshez!