Isteni finom vegán sütőtök-krémleves, amelybe ezúttal egy kis alma is került.

Persze ennek a sütőtök-krémlevesnek nem csak a színe szép, hanem az íze és az illata is nagyon kellemes 🙂

Ha szereted a sütőtököt, akkor biztosra veszem, hogy ez a vegán sütőtök krémleves Neked is ízleni fog 🙂

Az almával és illatos fűszerekkel ízesített sütőtök krémleves csodát művel testünkkel és lelkünkkel, és színesebbre, melegebbre varázsolja a hűvösebb és szürke hidegebb időszakokat is.

A vegán sütőtök-krémleves mindenre jó: búra, borúra, náthára, szürke hétköznapokra, hideg estékre, ha jó kedved van, vagy csak úgy…

Így ha a egy kis melegségre vágysz, szeretnél egy kicsit felvidulni, készítsd el ezt a finom vegán sütőtök krémlevest 🙂

Vegán sütőtök krémleves

  • Mennyiség: 6-8 adag
  • Elkészítés: kb. 30 perc

Vegán sütőtök krémleves hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
  • 2 kisebb alma
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt gyömbér, szerecsendió, fahéj ízlés szerint
  • csipet friss kakukkfű
  • 2-4 ek nádcukor
  • csipet só
  • kevés zsiradék
  • 2 dl rizstejszín

Vegán sütőtök krémleves

Vegán sütőtök krémleves elkészítése

  1. A vegán sütőtök krémleveshez először vágd fel a lilahagymát és párold kevés zsiradékon üvegesre .
  2. Tisztítsd meg a sütőtököt és az almákat, majd vágd fel őket.
  3. Öntsd fel vízzel és fűszerezd.
  4. Főzd puhára a sütőtököt és az almát.
  5. Pürésítsd  kézi mixerrel vagy turmixszal, majd annyi vízzel engedd fel a vegán sütőtök krémlevest, hogy megfelelő sűrűségű legyen (ha szükséges).
  6. Kóstold meg az elkészült vegán sütőtök krémlevest és ízesítsd még, ha szükséges. Adj hozzá annyi nádcukrot, hogy számodra elég édes legyen.
  7. Végül habard be a vegán sütőtök krémlevest a rizstejszínnel.

Jó étvágyat kívánok a vegán sütőtök krémleveshez!