Mennyei finom vegán pudingos gyümölcsleves tej és más tejtermékek nélkül.

Gyerekkoromban én bizony nem ettem meg a gyümölcslevest. Lehet, hogy a gyümölcslevest nem szerető kevesek közé tartoztam, de valamiért nem szerettem a cukros-lisztes-tejfölös gyümölcslevest… Hiába kínálgatták, nem ettem meg…

Sok-sok évvel később a lisztet és a tejfölt elhagytuk, és a gyümölcslevest se cukrozzuk már agyon. Így mindjárt más a helyzet! Ebben az esetben ugyanis a gyümölcsök íze dominán.

Ezzel az”újszerű” változattal másokat is sikerült megnyernem. A vegán pudingos gyümölcsleves hihetetlenül krémes és mivel tejtermék nélkül készül, garantáltan puffadás mentesek is maradunk 🙂

A piros gyümölcsök a sárgákkal kombinálva nagyon finom ízt eredményeztek, amit a vanília-fahéj-citrom még élvezetesebbé tesz.

Szerintünk ez a vegán pudingos gyümölcsleves a legfinomabb gyümölcsleves, de ez természetesen erősen szubjektív 🙂

Vegán pudingos gyümölcsleves hozzávalók

  • 60 dkg piros gyümölcs: meggy, málna, ribizli, szeder
  • 1 kg sárga gyümölcs: sárgabarack, őszibarack
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • nádcukor ízlés szerint
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  •  2 dl rizstejszín

Vegán pudingos gyümölcsleves

Vegán pudingos gyümölcsleves elkészítése

  1. A pudingos gyümölcsleves készítését kezdd a meggyel, öntsd fel forró vízzel, majd add hozzá folyamatában az őszibarackot, a sárgabarackot, végül a bogyós gyümölcsöket (ill. az érettebbek jöjjenek a vége felé).
  2. Édesítsd ízlésed szerint a vegán gyümölcslevest, majd szórd meg egy kis fahéjjal.
  3. A vaníliás pudingport keverd ki a tejszínnel, majd habard be vele az elkészült vegán gyümölcslevest.
  4. Ha már kihűlt, mehet bele a citrom leve is.
  5. Jó étvágyat ehhez a finom vegán pudingos gyümölcsleveshez!

 

Vegán pudingos gyümölcsleves

Mennyiség: kb. 3 liter