Mennyei finom vegán pudingos gyümölcsleves tej és más tejtermékek nélkül.
Gyerekkoromban én bizony nem ettem meg a gyümölcslevest. Lehet, hogy a gyümölcslevest nem szerető kevesek közé tartoztam, de valamiért nem szerettem a cukros-lisztes-tejfölös gyümölcslevest… Hiába kínálgatták, nem ettem meg…
Sok-sok évvel később a lisztet és a tejfölt elhagytuk, és a gyümölcslevest se cukrozzuk már agyon. Így mindjárt más a helyzet! Ebben az esetben ugyanis a gyümölcsök íze dominán.
Ezzel az”újszerű” változattal másokat is sikerült megnyernem. A vegán pudingos gyümölcsleves hihetetlenül krémes és mivel tejtermék nélkül készül, garantáltan puffadás mentesek is maradunk 🙂
A piros gyümölcsök a sárgákkal kombinálva nagyon finom ízt eredményeztek, amit a vanília-fahéj-citrom még élvezetesebbé tesz.
Szerintünk ez a vegán pudingos gyümölcsleves a legfinomabb gyümölcsleves, de ez természetesen erősen szubjektív 🙂
Vegán pudingos gyümölcsleves hozzávalók
- 60 dkg piros gyümölcs: meggy, málna, ribizli, szeder
- 1 kg sárga gyümölcs: sárgabarack, őszibarack
- fél citrom leve
- fahéj
- nádcukor ízlés szerint
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl rizstejszín
Vegán pudingos gyümölcsleves elkészítése
- A pudingos gyümölcsleves készítését kezdd a meggyel, öntsd fel forró vízzel, majd add hozzá folyamatában az őszibarackot, a sárgabarackot, végül a bogyós gyümölcsöket (ill. az érettebbek jöjjenek a vége felé).
- Édesítsd ízlésed szerint a vegán gyümölcslevest, majd szórd meg egy kis fahéjjal.
- A vaníliás pudingport keverd ki a tejszínnel, majd habard be vele az elkészült vegán gyümölcslevest.
- Ha már kihűlt, mehet bele a citrom leve is.
- Jó étvágyat ehhez a finom vegán pudingos gyümölcsleveshez!
Vegán pudingos gyümölcsleves
Mennyiség: kb. 3 liter