Hihetetlenül krémes zöld krémleves  diétásan, rántás nélkül. Mennyei finom!

Zöld krémleves lisztes rántás nélkül, csupán saját magával sűrítve!

Minek a krémlevesbe lisztes rántás vagy akár csak habarás, ha anélkül is hihetetlenül krémes?

Hogy mitől ilyen zöld a zöld krémleves?

Egyrészt a zöldborsótól és a petrezselyemzöldjétől, másrészt pedig a karalábé levelétől.

Igen, a karalábé levelétől… Merthogy a karalábé levele nem kecske eledel, hanem olyan finomság, amelynek a fazékban a helye! 

Így ha friss és zöld, ki ne merd dobni 🙂

Egy tányérnyi zöld krémleves és egy kis házi teljes kiőrlésű kenyér volt az ebéd déli 12 órakor. Közben uzsonnára nyammogtam még egy kis gyümölcsöt és 18 óra fele éheztem meg. A leves tehát mindamellett, hogy diétás, valóban laktató is volt 🙂

Szóval rajta, készítsd is el ezt a diétás, laktató és finom zöld krémlevest!

Zöld krémleves hozzávalók

  • 2 közepes karalábé
  • 2 póréhagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 3 marék zöldborsó
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1-2 db burgonya
  • 2 csokor petrezselyem
  • tárkony ízlés szerint
  • őrölt szerecsendió
  • olívaolaj
  • natúr joghurt vagy házi vegán tejföl (5 szuper vegán tejföl recept)
  • citrom
  • só, bors

Zöld krémleves elkészítése

  1. A zöld krémleveshez párold meg a zsiradékon a nagyjából felvágott póréhagymát. Nem kell túlzásokba esni, úgyis össze kell majd turmixolni 🙂
  2. Dobd rá a feldarabolt fokhagymát, karalábét, burgonyát, a karalábé levelét és a petrezselyemgyökeret, majd a zöld borsót is.
  3. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlésed szerint. A petrezselyemzöldjét csak a végén tedd a levesbe.
  4. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Minél kevesebb a víz, annál könnyebb lesz a krémlevest pürésítened. Egyébként meg kergetheted a zöldségdarabokat a botmixerrel, hehehe 🙂
  5. Kb. 20 perc alatt főzd puhára a zöldségeket, majd add hozzá a petrezselyemzöldjét, és már jöhet is a botmixer.
  6. Hígítsd fel annyi vízzel a krémlevest, hogy kellemes sűrűségű legyen a számodra, majd melegíts még össze az egészet.
  7. Kóstold meg az elkészült zöld krémlevest, fűszerezd még ízlésed szerint.
  8. Tálalás előtt keverd a karalábé-krémleveshez a házi natúr joghurtot) és egy kis citromlevet.

Zöld krémleves

Mennyiség: 6-8 adag

Te is szereted a krémleveseket?

Még több finom krémleves recept itt 🙂