A medvehagyma a tavasz egyik első ehető hírnöke. A medvehagymából nagyszerű pestót készíthetsz, mint például ez a medvehagyma pesto napraforgómaggal.
Nem csak szuper finom és egyszerű a napraforgó maggal készített medvehagyma pesto, hanem jóval olcsóbb is, mint a fenyőmaggal készített. Nyilván más az íze, de szerintünk napraforgómaggal is kiváló!
És tényleg egyszerű is elkészíteni: ehhez a napraforgós medvehagyma pestóhoz csupán 4 hozzávalóra lesz szükséged: medvehagyma, napraforgómag, olívaolaj és parmezán. No és persze sóra és borsra, de ez úgyis van mindenkinél otthon 🙂
A medvehagyma pestót sokoldalúan felhasználhatod: tésztára, pizzára, szendvicsre, salátára, hogy csak néhány példát említsek.
Nem utolsó sorban a medvehagyma pesto nagyon egészséges is 🙂
Medvehagyma pesto napraforgómaggal
- Mennyiség: 1 kis üveg
- Elkészítési idő: 10 perc
Medvehagyma pesto napraforgómaggal hozzávalók
- 10 dkg medvehagyma (kb. 2 csokor medvehagyma)
- 7 dkg pirított napraforgómag
- 6 dkg parmezán sajt lereszelve
- 60 ml olívaolaj
- 0,5 tk só
- csipet frissen őrölt bors
Medvehagyma pesto napraforgómaggal elkészítése
- A napraforgós medvehagyma pestóhoz először pirítsd meg a napraforgót serpenyőben és hagyd kihűlni.
- Közben vágd össze nagyjából a medvehagymát.
- Tedd a medvehagyma felét a botmixered magas edényébe (vagy mélyebb tálba, befőttes üvegbe), szórd rá a kihűlt napraforgó felét és öntsd rá az olívaolaj felét.
- Kezd el pürésíteni a medvehagymát, ha nagyjából készen vagy, add hozzá a többi hozzávalót is és folytasd a pürésítést.
- Látni fogod, hogy mennyi egyszerű és gyors a medvehagyma pesto elkészítése. Nem szükséges teljesen homogénre dolgoznod, hagyhatsz benne kisebb darabokat is, így rusztikusabb, érdekesebb lesz a medvehagyma pestod 🙂
- Végül keverd a napraforgós medvehagyma pestohoz a reszelt parmezánt is.
Ha szereted a medvehagymát, próbáld ki a többi medvehagyma receptet is! A medvehagyma receptek gyűjteményét itt találod.