Finom és egyszerű vegán medvehagyma krémleves kölesgolyókkal.

Ha szereted a krémleveseket, érdemes kipróbálnod ezt a mennyei finom vegán medvehagyma krémlevest. A medvehagyma a tavasz egyik első ehető hírnöke, amely nem csak ízletes, de nagyon egészséges is. A medvehagyma – és így ez a medvehagyma krémleves is – szuperül támogatja testünk-lelkünk tavaszi megújulását, méregtelenítését.

Mivel ez a medvehagyma krémleves vegán is, azaz nem tartalmaz tejterméket (és más állati eredetű alapanyagot sem), duplán segít szervezeted méregtelenítésében. Látni fogod, hogy a medvehagyma krémleves tejszín nélkül is nagyon finom!

A medvehagyma-krémleveshez kölesgolyókat is készítettem, így még laktatóbb és akár gyors ebédként is megállja a helyét ez a szuper vegán krémleves. A kölesgolyó elkészítése pofonegyszerű, ráadásul a köles nagyon egészséges is 🙂

Lássunk is neki 🙂

Medvehagyma krémleves (vegán)

Mennyiség: 4 adag

Elkészítés: kb. 20-30 perc

medvehagyma krémleves vegán

Vegán medvehagyma-krémleves hozzávalók

  • 3-4 újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 4 közepes burgonya
  • 2 dl szójajoghurt
  • kevés zsiradék
  • ízlés szerint só, bors
  • Hozzávalók a kölesgolyóhoz: 15 dkg köles, 1 csokor petrezselyem, só
Medvehagyma krémleves vegán

Ezt a vegán medvehagyma krémlevest napraforgómaggal vagy más magokkal is megszórhatod!

Vegán medvehagyma-krémleves elkészítése

  1. A vegán medvehagyma krémleveshez először párold meg a karikára vágott újhagymát, majd dobd rá a durván felvágott fokhagymát és medvehagymát is.
  2. Add hozzá a megtisztított és feldarabolt burgonyát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje az egészet.
  3. Főzd puhára a zöldségeket, majd pürésíts botmixerrel vagy turmixkehelyben a vegán medvehagyma krémleves összetevőit.
  4. Sózd-borsozd ízlesed szerint a medvehagyma-krémlevest, végül keverd hozzá a szójajoghurtot is.
  5. Kölesgolyó elkészítése: A kölest párold meg. Ha még nem főztél kölest, nézd meg ezt a részletes receptet: köles elkészítése. Keverd a párolt köleshez a finomra vágott petrezselymet. Hagyd egy kicsit hűlni a kölest, majd formázz belőle vizes kézzel kölesgolyókat. Jól nyomkodd össze, hogy szét ne essenek!
  6. A kiszedett medvehagyma-krémlevesbe tegyél 2-3 kölesgolyót, a többi kölesgolyót külön kínáld.